algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
21°

S'allarga el termini per a sol·licitar els ajuts per al lloguer fins el 19 de novembre

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de l'IBAVI, ha decidit ampliar el termini per a presentar les sol·licituds per als ajuts per al lloguer de la convocatòria de 2019. Estava previst que acabàs el termini dia 4 de novembre, però finalment es podran sol·licitar els ajuts fins el 19 de novembre de 2019. Cal recordar que es pot fer de manera telemàtica o bé a través de les oficines de l'IBAVI repartides arreu de les Illes Balears.

Aquests ajuts van destinats a tots els residents de les Illes Balears amb lloguers de fins a 900 euros. Cal recordar, que l'any passat l'Estat va acceptar, a petició de les Balears, introduir una excepcionalitat per a incrementar la possibilitat de pagar ajuts per a lloguers de fins a 900.

Per a la ciutadania en general, l'ajut és del 40 % del preu del lloguer, amb un límit màxim de 4.000 euros anuals i de 330 euros mensuals per habitatge.

Hi ha una línia específica per als joves de fins a 35 anys i per als majors de 65 anys. En aquest cas, l'ajut és del 50 % del lloguer fins als 600 euros i del 30 % entre els 601 i 900 euros, amb un màxim anual de 4.300 i 360 euros mensuals.

El límit d'ingressos dels llogaters integrants del nucli familiar a l'efecte de determinar la sol·licitud, també amb caràcter general, no pot superar tres vegades l'IPREM, 22.558,77 euros (7.519,59 € x 3).

Enguany s'han introduït condicions més flexibles per a determinats nuclis familiars. Així, de família nombrosa de categoria general o de persones amb discapacitat, aquest límit ha de ser igual o inferior a quatre vegades l'IPREM (un límit d'ingressos de 30.077 euros), i fins a cinc vegades per a famílies nombroses especials o persones amb major discapacitat (un límit de 37.596 euros).

Altres condicions per a obtenir els ajuts:

— Es pagaran les ajudes de lloguer corresponents entre el primer de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2019

— Ha de constar la constitució de la fiança a l'IBAVI.

— Són incompatibles amb la percepció de la renda bàsica d'emancipació (RBE), amb deduccions del lloguer corresponents al programa de renda adaptada o amb d'altres concedides per la CAIB o una altra administració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.