cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

La delegació del Govern espanyol confirma que la concentració espanyolista de diumenge ha estat desconvocada

Aquest divendres, la delegació del Govern espanyol ha confirmat al president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, que la concentració espanyolista de diumenge ha estat desconvocada.

El president de l'OCB ha registrat, el matí de divendres, una carta dirigida a al Delegació en la qual explica que amb posterioritat a la comunicació feta per l'entitat amb la convocatòria d'una manifestació de rebuig a la sentència contra els líders independentistes pel proper diumenge, 20 d’octubre, a les 18.00 partint de Plaça del Mercat de Palma: «amb posterioritat a l’esmentada comunicació, i com un cop haver fet pública la convocatòria, hem tengut notícia a través de xarxes socials de la convocatòria d’algunes crides a concentrar-se el mateix dia, hora i lloc amb missatges de tipus oposat i, fins i tot, posant obertament de manifest l’intent de coartar, amb la clara expressió de confrontació «plantar cara», el legítim exercici de dret de manifestació invocat per part nostra (art. 20 de la Declaració Universal de Drets Humans)».

De Luis afirma que «entenem que la contra-concentració a la que ens hem referit pot posar en risc l’ordre públic i eventualment posar en perill les persones, al temps que la pròpia convocatòria ja presenta contorn de les conductes tipificades a la Secció 1a del Capítol IV del Títol XXI, Llibre II del vigent Codi Penal» i sol·licita que «a) Pel cas que la contra-concentració hagi estat comunicada d’acord a les previsions legal, s’adoptin les mesures previstes a l’art. 10 de la LO 9/1983.
b) Per cas que la contra-concentració no hagi estat comunicada o, havent-ho estat no es donàs compliment per part dels contra-manifestants a les necessàries mesures a adoptar per part de l’autoritat governativa:
1. Es donin les instruccions precises al CNP per tal que procedeixi a la identificació dels eventuals participants a la contra-concentració convocada per tal de:
Al·legacions Delegació del Govern.odt Pàg. 1 de 2
1. a) D’acord amb els articles 35.1 i 39.1 de la LO 4/2015, siguin tramitats els oportuns expedients sancionadors que concloguin amb la proposta de sanció per import de 600.000.-€ als responsables.
2. b) Sigui remès l’informe policial que s’emetrà al respecte a l’autoritat judicial als efectes de d’investigar l’eventual concurrència, per part d’aquelles persones identificades, de responsabilitat penal en relació a eventuals delictes comesos amb ocasió de l’exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques.»

Finalment també sol·licita que «sigui expressament recordat a tots els membres del dispositiu policial que hagi de participar a la seguretat de la convocatòria els deures que les són propis. Específicament, el contingut i abast de l’article 450 del Codi Penal i normativa complementaria, així com de les possibles conseqüències de la inobservança de les obligacions a les que venen vinculats per la seva condició d’agents de l’autoritat».

Segons ha sabut dBalears, una funcionària de la delegació del Govern espanyol ha confirmat al president de l'OCB que, efectivament, un dia després de la comunicació de l'OCB es fa registrar una comunicació amb una convocatòria al mateix lloc i hora. La Delegació els va proposar de canviar o el lloc o l'hora i els sol·licitants varen comunicar que retiraven la convocatòria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant!, fa mes de 4 anys

@Cranc. Perque un episodi de selvatges insultant i pegant a persones que se manifesten pacíficament. demanant l'absolució d'unes altres, també pacífiques i a vint dies d'unes eleccions generals. és el que menys convé al quatrifatxet de l'IBEX-35.

Valoració:9menosmas
Per M, fa mes de 4 anys

Sort, que el senyor Morey ha tingut més coneixement que altres delegats i delegades anteriors, i que ha escoltat la petició del president la OCB, que per cert transmer la idea que duu a terme una feina molt bona i ben feta.

Valoració:9menosmas
Per cranc, fa mes de 4 anys

Què estrany que vulguin fermar els seus gossos rabiosos.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente