nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
20°

Medi Ambient impulsa una campanya de sensibilització davant el risc d’incomplir els objectius estatals de reciclatge de piles

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, el president d’Ecopilas, José Pérez, i el responsable d’empreses i comunicació d’European Recycling Platform (ERP), Iago García, han presentat, aquest dijous, una campanya que durant els propers dos mesos informarà els punts de venda sobre les seves obligacions en matèria de recollida de residus de piles i acumuladors.

Mir ha explicat que el Reial decret 7102/2015 estableix que totes les comunitats autònomes han d’assolir un mínim del 50 % en la recollida de piles i acumuladors a finals de 2020. Les darreres dades de les Illes Balears, de 2018, indiquen, però, que només se’n va recuperar el 26,60 %, encara que la mitjana estatal se situa en el 40,65 %. És per això, ha conclòs, que s’ha decidit posar en marxa aquesta campanya d’informació i visibilització als comerços.

kg de piles recollides

% de recollida

Estat

Illes Balears

Estat

Illes Balears

2017

4382000

79440

41,38 %

28,28 %

2018

4226000

72000

40,65 %

26,60 %

La campanya es du a terme gràcies al Conveni marc de col·laboració entre el Govern i els sistemes col·lectius de responsabilitat ampliada del productor (SCRAP), Ecopilas i ERP. El president d’Ecopilas, José Pérez, ha destacat, en aquest sentit, el paper important de la distribució per al compliment de la responsabilitat ampliada del productor, «ja que es tracta del canal més proper al ciutadà, allà on trobarà un punt visible, el contenidor on pot depositar les piles».

Ecopilas i ERP ja disposen de més de 2.000 punts de recollida repartits per totes les illes, que inclouen punts de distribució, edificis públics, escoles, punts nets, etc. «Amb aquesta campanya específica a través de la distribució, pretenem involucrar més aquests punts en la tasca de conscienciació ciutadana de cuidar el nostre entorn», ha afegit.

La campanya començarà la propera setmana i s’estendrà fins al desembre. Durant aquests dos mesos, diversos equips visitaran 1.800 comerços per a comprovar si tenen el sistema de recollida de piles, com es gestiona, i per proporcionar-los el contenidor si no en tenen. També s’hi repartirà cartelleria perquè es puguin identificar com a punts de recollida.

Es duran a terme, a més, diverses accions de visibilització com, per exemple, un concurs fotogràfic a Instagram en el qual la gent que comparteixi una imatge reciclant les piles i etiqueti el compte @reciclapiles podrà guanyar un premi.

Finalment, el conseller ha recordat que és molt important separar les piles de la resta de residus, perquè contenen metalls pesats que es poden recuperar. En aquest sentit, Mir ha subratllat que el reciclatge d’una tona de piles comporta la recuperació de 350 kg de zinc i 20 kg de níquel.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.