algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

La UOB acusa el conseller d'Educació d'atacar la «dignitat professional» dels docents per fer-los fitxar

163467

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, acusa el conseller d'Educació, Martí March, d'atacar la «dignitat professional» dels docents amb la instrucció de fer fitxar als centres educatius, una «mesura injusta i innecessària que dóna a entendre que fins ara no complíem amb les nostres obligacions i se'ns hagi de tenir vigilats i controlats». Per això, la UOB exigeix a March que expliqui amb quines intencions ho ha ordenat, «tenint en compte que no ho han demanat els centres ni hi havia cap necessitat», perquè fins ara les faltes i retards ja quedaven detectades pel professor de guàrdia i es comunicaven al director.

La UOB, per acord assembleari, fa una crida a la insubmissió i anuncia que demandarà el conseller March i el director general de Planificació, Antonio Morante, «si continuen sense contestar-nos amb quina base legal ens ordenen registrar entrades i sortides». Segons expliquen, varen presentar aquesta qüestió fa dos mesos, atès que la normativa de la Secretaria d'Estat d'Administracions Públiques exclou expressament de l'obligació de fitxar el personal dels centres docents o de suport a la docència, degut a les característiques de la feina. Pel mateix motiu, metges i militars també n'estan exclosos.

«Recordam també que ens vam oposar a aquesta instrucció quan es va negociar en mesa sectorial el passat 1 de juliol. Si aleshores el sindicat STEI també s'hagués pronunciat en contra, la Conselleria s'hauria trobat amb l'oposició de la majoria social i s'ho hauria pensat dues vegades abans d'implantar-la», han remarcat.

La UOB descriu el registre horari en el cas dels docents com a «injust i pervers» perquè «penalitza els retards però continuaran sense ser reconegudes les hores extra que feim a casa preparant i corregint exàmens, preparant material de classe, fent formació fora de l'horari laboral i de pagament per la manca d'oferta de l'administració, etc., així com les hores dins el centre fora de l'horari oficial». «De fet, si els docents complíssim estrictament el nostre horari i deixàssim de fer totes les hores extra no reconegudes col·lapsaríem el sistema educatiu», han explicat.

Una vegada més, la UOB exigeix la retirada immediata d'aquesta mesura. «Si Educació persisteix en implantar-la, emprendrem les accions anunciades», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Olegari, fa mes de 4 anys

El mercat laboral (funcionaris i no funcionaris) s'està orientant al treball per hores i aquesta és la primera passa per a implantar el nou sistema, que suposarà que els treballadors seran contractats per hores diàries i no per jornades completes de vuit hores.

Valoració:-1menosmas
Per F.S.B., fa mes de 4 anys

Aquest colectivu es veu de pell molt fina i sempre ha estat molt protegit.
Si realment cumpleixes l'horari quin problema hi ha que quedi enregistrat.
I això us ho diu un funcionari, no una persona de l'empresa privada que encara ho entendria manco.

Valoració:2menosmas
Per pregunto, fa mes de 4 anys

Teresa-aquesta feina que diu ja suposu que la fan fora de donar classe però no la fan a l´institut o a l´escola?

Valoració:0menosmas
Per teresa, fa mes de 4 anys

Saps que passa @anton, que un professor potser només hagi d'estar a l'institut 20 hores, però també passa que has d'estar hores i hores fent programacions, hores i hores corregint exàmens, hores i (si acabes de començar, sobretot)hores preparant les classes... la feina d'un professor no és només la que fa a l'escola i ahhhh quan acaba el trimestre, fent les mitjanes, que no hi pensava...

Valoració:0menosmas
Per teresa, fa mes de 4 anys

És una vergonya fer fitxar els docents, la veritat

Valoració:1menosmas
Per anton, fa mes de 4 anys

Llavors també deu ser un atac a la dignitat dels treballadors que no son funcionaris i fitxen alguns desde fa molts anys.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente