nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El fuel alliberat pels creuers en un any és gairebé equivalent a l'abocament del Prestige, segons Terraferida

Els creuers arribats a Palma al llarg de 2018 haurien cremat fins a 63.369 tones de combustible durant el seu amarratge al port, mentre que el petrolier Prestige va abocar en aigües gallegues prop de 70.000 tones el 2002, segons Terraferida.

Segons els càlculs de l'entitat, aquesta quantitat és equivalent al consum de 18.890 cotxes donant la volta a tota la circumferència de la Terra.

La investigació de Terraferida s'ha centrat en la recopilació i anàlisi de les dades relatives al nombre de visites dels creuers a Palma publicats a la web de Ports de Balears.

L'organització ha consultat el registre històric dels amarratges de tots els vaixells entre el primer de gener i el 31 de desembre del 2018, revisant una a una les operacions i destriant els creuers a partir de la informació que aporta l'autoritat portuària.

Limitar el nombre de creuers a 1/dia

Per això, l'entitat ecologista ha demanat públicament reduir el turisme de creuers, assegurant que en cap moment hi hagi més d'un amarrat al port, així com millorar els sistemes de control i monitorització de les concentracions de gasos i partícules.

Així mateix, demanen el desplegament de sensors que permetin un seguiment rigorós de les seves concentracions, així com que s'informi a la població dels resultats del control i monitorització de les concentracions de gasos i partícules proporcionats pels sistemes de mesurament.

L'organització exigeix, ​​a més, controlar, per part de l'Autoritat Portuària, les operacions de canvi de combustible al port i les certificacions ambientals dels vaixells.

Finalment, demanen regular mitjançant la Llei de Canvi Climàtic tots els aspectes relatius a l'activitat dels creuers en què l'Administració autonòmica tengui competències, com, per exemple, els objectius de reducció d'emissions de gasos contaminants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Els fa vessa fer un poc de feina?, fa mes de 4 anys

No basta això per posar-hi remei i controlar els creueers?
Han d´esperar que no tinguem peix i sí molta merda?
Els polítics seeempre arriben tard!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente