algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Denuncia que en un bar del port d'Eivissa no pot prendre un cafè tallat perquè «aquí se habla español»

La denunciant ha assegurat que no ha pogut prendre un cafè tallat perquè «aquí se habla español». | @angelsvj

Nou cas de presumpta discriminació lingüística. El compte de Twitter d'Àngels Vidal ha denunciat que no ha pogut prendre un cafè tallat en un bar del port d'Eivissa perquè «aquí se habla español».

Segons les piulades es tractaria del bar 'Café In' del port de la ciutat. Segons la denunciat no l'haurien atès en català tractant-la amb «mala manera».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Biel, fa mes de 4 anys

@jara: A Suissa hi ha quatre idiomes oficials a tot léstat.I sempre,sempre es dona la prioritat al idioma de cada cantó.Els primers en demana escola en català van ser un grup de pares castellàparlans de la periferia de Barcelona.A Catalunya es va aprovar la inmerssió lingüistica amb els vots de tot el Parlament inclòs els del PP.La UE ho va alabar.Dius que és millor estudiar en llengüa materna.Som molts que no vam estudiar en la nostre llengüa (per obligació en castellà) i no ens hem quedat pas enrera dels que si van estudiar en la seva llengüa.Segons el teu raonament,l´escola tindria de ser també en rus,àrab,xinès,romanès ect.

Valoració:2menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

@ Jara mago. Però que carai t'emboliques, que tú mateix et contradius. El humo ciega tus ojos i l'odi el teu enteniment si és que el tens. Per resumir, et pregunto: és que potser ens heu vingut vosaltres a ensenyar la nostra llengua mare??? Ja sabia jo que l'ignorància és atrevida però avui, creu-me que he quedat bocabadat de veure fins a on pot ariibar. (jaramago és una herba, que creix a...)

Valoració:5menosmas
Per @Jara, fa mes de 4 anys

No hi ha immersió lingüística a les Illes Balears! A veure si vos treis el mal vici d3 fir mentides, i de dir les a la cara d3ls que ho sabem perfectament la veritat.
I si no t'agrada la llengua catalana, no cenguis per aqui a escriure en EspaÑol
Ves als diaris anglesos i alemanys a fer de xini.

Valoració:14menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Ha passat en balearium i s'ha emportat tots els vots positius. Dèu haver tingut molta feina aquest pobre noi, (pobre en esperit i en cultura. De democràtic ja ni en parlo per desconeixement del contrari)

Valoració:10menosmas
Per Toni, fa mes de 4 anys

Ai, aquest silenci del Govern se sembla al de Déu, que tant va lamentar el Papa Radzinger durant una visita als crematoris nazis. El Govern calla, sempre calla, els enemics de la llengua ens maltracten, neguen, insulten i humilien a ca nostra, però al Govern sembla que no hi és. Faria el mateix si les agressions es fessin a la llengua dels agressors? Mareta de déu que hi hauria de disculpes per part de tots els que ara, covardament, callen, no fos cosa que a Madrid qualcú s'enfades. Que no es ve Francina? Quin poc respecte que ens tenen i quin poc respecte que es tenen a si mateixos.

Valoració:19menosmas
Per jara, fa mes de 4 anys

España es el ÚNICO país del mundo que permite (por la inmersión lingüística OBLIGATORIA de algunas regiones) que los niños no puedan estudiar en su lengua materna y oficial del país, en contra de recomendaciones de UNICEF y UNESCO que aseguran que las asignaturas académicas (Matemáticas, Historia…) se aprenden mejor si es en lengua materna.

Valoració:-26menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

Suposant que fos veritat que només es parli en espanyol, m´agradaria veure si als ciutadans d´altres llengües també els hi han dit això. Com que això és impossible, doncs sinó no tindrien ningú al bar, només hem d´arribar a la conclusió que és un atac contra nosaltres. I ja n´estem farts. Visca la independència.

Valoració:22menosmas
Per Ja, ja, ja..., fa mes de 4 anys

Fantàstic!rí. Ja sabem on no hem d´anar! Ens donarien verí. Que s´arruïnin!
Únicament forasters!

Valoració:18menosmas
Per fer pau i convivencia, es bon idioma, fa mes de 4 anys

A moltes zones de balears passa cada cop més que no podem ser atesos gairebé enlloc si en lloc de hablar xerram. Coses pitjors ja si ens veuen dubtosos, humils, poc inportants, indefensos, sols i porucs... És es pa de cada dia ja observar o patir comportaments un poc similars que solem olvidar. Mirau, ja fa temps que per a molts xerrar es un luxe, i no volem que cada dia al sortir de casa els veinats amb qui comerciam ens usin pel seu esport de jugar a fer por.

Valoració:18menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

La expressió castellana "café cortado" prové de una simplificació de 'café con algo de leche' o sigui
'café corto de leche', i més simplificat 'café acortado' i més simplificat 'cafe cortado', la traducció seria 'cafè acursat' o millor dit 'cafè abocat (amb poca llet)'.
Els castellans harien de dir 'café acortado' però diuen 'café cortado'.
'Corte' ès tall i cort.
'Corto' ès curt.
O sigui quan un castellà demana 'café cortado' se li serveix un cafè negre i davant ell se 'talla' el liquid i se li diu que el liquid no se deixa tallar o no si li pot fer retxas.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente