nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Un Guàrdia Civil li diu una treballadora de l'aeroport: «O me hablas en español o no pasas»

Una treballadora d'una empresa que opera a l'aeroport de Palma, P.R.R., ha denunciat que ha estat víctima d'una discriminació per raó de llengua per part d'un agent de la Guàrdia Civil.

La denunciant, que diu haver sentit molt de neguit i desampar, ha presentat la corresponent denuncia davant l'Administració de Justícia, en la qual explica els fets ocorreguts aquest passat dimarts 25 de juny al matí.

P.R.R. explica amb tot detall els fets previs a l'agressió verbal rebuda. En passar un dels filtres de seguretat, va sonar l'arc detector de metalls i va ser escorcollada per una vigilant de seguretat. Després d'uns 20 minuts i quan ja es trobava en una reunió, «han aparegut una parella de la Guàrdia Civil demanant per jo. Quan m'he identificat m'han demanat que els acompanyés al mateix control de seguretat que havia passat. Allà m'han demanat el DNI i la tarja d'identificació d'Aena».

P.R.R. continua narrant: «Un tercer Guàrdia civil que era allà m'ha dit que tornés a passar l'arc de seguretat i així ho he fet. Aquesta vegada no ha sonat i ell m'ha indicat a mi i a la vigilant de seguretat que podia passar sense cap problema. Llavors m'he dirigit a ell en català per donar-li les gràcies i comentar-li que a la fi estava tot bé, que a la fi ja no sonava... comentaris sense cap importància. Ell s'ha excitat molt en sentir-me parlar català i en un to pujat m'ha dit que «a la autoridad se le habla en español», en més d'una ocasió ho ha repetit i ha afegit «o me hablas en español o no pasas», tot just quan ell mateix m'havia donat permís per passar. Jo no he canviat la meva parla i li he contestat que jo era catalanoparlant i és el meu dret fer-ne ús d'aquesta llengua sense que se'm pugui imposar cap altra. No m'ha deixat passar, ha fabricat una mentida per fer-la servir d'excusa dient que jo no havia volgut passar el control de seguretat (quan en realitat l'he passat TOTES les vegades que m'ho han demanat), m'he oferit a llevar-me la jaqueta per facilitar-los la seva feina i he esperat que em donàssim permís per passar sense fer cap protesta».

La víctima del presumpte abús policíac conclou que «Entenc que tot aquest comportament i abús d'autoritat exercit en aquest cas i avui és a causa del fet que jo hagi emprat una llengua que ell no accepta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

No em cansaré de felicitar a tots els qui fan denúncia d'aquestes agresions per la valentia i el caràcter que demostren amb una personalitat envejable. He llegit que molt pocs catalanoparlants (un 25%) se senten segurs parlant amb jutges i forces de l'estat. Aixó és una agresió psicològica a més de física.
EUROPA = PILATOS que es va rentar les mans...

Valoració:5menosmas
Per tofol, fa mes de 4 anys

a Segur, no fassis riure, tots els que van o han anat a la justícia espanyola han conseguit mols bons resultats, si el tricorni diu negra i el demandant diu blanc, qui creus que guanye la partida, o no ho has vist amb els vídeos i fotos del procés, ni tans sols les imatges serveixen contra un -estat de dretas- o un policía espanyol.Justícia d'aquí ; no gràcies.

Valoració:5menosmas
Per segur, fa mes de 4 anys

Sería muy interesante, totalmente necesario, saber cómo ocurrieron los hechos, pero vistos desde la otra parte, pues hay testigos directos. Parece que la misión de algunos/as es venir corriendo a contar sus batallitas a ese digital, cuando se debería ir a la justicia si uno se siente despreciado.

Valoració:-25menosmas
Per barrufet, fa mes de 4 anys

-Tenen el esperit de conqueste a la sang i no hi poden fer res.- Hi ha que seguint picant pedre sence defallir ja que no donen més de si.

Valoració:22menosmas
Per Borino, fa mes de 4 anys

No se que tenen dins el tricorni.
A més, un guàrdia civil no es cap Autoritat, es un simple agent de l'Autoritat, i no massa llest.

Valoració:25menosmas
Per Estornell, fa mes de 4 anys

Quants de casos més de discriminació hi ha d'haver per a que el Govern intervengui en defensa dels ciutadans?

Valoració:23menosmas
Per Tom, fa mes de 4 anys

Hem de partir quant abans millor

Valoració:21menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

Pel guardia civil espanyol, qualsevol llengua hauria sigut vàlida excepte el català. Cap dels milers de llengües de tot el món hauria sigut cap mena d´obstacle per poder passar, només el català. Ha arribat un moment que la independència no és que sigui necessària, és que és obligatòria.

Valoració:28menosmas
Per Gabriel, fa mes de 4 anys

Molts d'ànims a totes les persones com la d'aquest cas que pateixen discriminació per raó de la llengua catalana. No afluxeu ni canvieu-la en cas de sentir-vos humiliats. Jo tampoc ho faria. Els nostres drets com a éssers humans estan per sobre la ignorància, l'analfabetisme i mala educació dels espanyols feixistes, com el que es comenta en la notícia pagat amb sous públics. Crec que som el poble d'Europa que pateix més abusos per raó de la seva condició cultural i això s'ha d'acabar d'una vegada per totes en el menor temps possible. Per quan una oficina que empari els nostres drets lingüístics i que li fiquin un puro a qui els vulneri? Nou govern de les Illes Balears? Els racistes no tenen cabuda dins les illes Balears i se'ls ha de castigar degudament i de forma exemplar per a que no ho tornin a fer.

Valoració:25menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 4 anys

Mallorquins, catalans, valencians,menorquins, eivissencs,formenterencs i gent de l'Alguer que parlin catalá, a partir d'ahir als aeroports d'España, se fará una prova de veu espanyola pasada per l'escanner, i si vos troban accent o un tic catalá, "NO PODRAN PASAR POR ORDEN DE LA AUTORIDAT".¿perqué?
"Porque esto puede ser considerado delito verbal, o en su caso pertenencia a bla,blabla, bis,bis.................."
"I por tanto,por el derecho que me confiere mi autoridat personal, i aunque el catalan sea lengüa cooficial, usted no pasa i se queda sin volar."
En lo gran que és Espanya, i ampla Castella perqué no destinen aquests estorberets cap allá, i mos posan algú que no sigui monolingüe, encara que sigui basc.
Salut i República Països Catalans.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente