algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
17°

Amplien amb un milió d'euros les ajudes destinades a instal·lar plaques fotovoltaiques

Aquest divendres el Consell de Govern en funcions ha aprovat ampliar amb un milió d’euros les ajudes per instal·lar plaques fotovoltaiques destinades a particulars, petites i mitjanes empreses, associacions empresarials i entitats sense ànim de lucre.

La decisió s’ha pres perquè l’import d’1.800.000 € ha resultat insuficient per cobrir totes les sol·licituds que s’han presentat. Aquestes ajudes estan cofinançades amb fons FEDER.

La convocatòria, dotada inicialment amb 1,8 milions d’euros, es va obrir el desembre de 2018 i va finalitzar el mes de març passat. Amb l’ampliació dels fons que s’hi destinen, s’intenta atendre el màxim de sol·licituds ja presentades, sense que suposi que s’obri un nou termini de presentació.

D’acord amb la convocatòria, els particulars poden rebre subvencions del 50 % del cost de les plaques i les empreses, del 40 %.

Així mateix, cal recordar que durant el mes de maig el Govern ha resolt les subvencions destinades a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, que suposaran la instal·lació de 561 punts entre els anys 2019 i 2020 arreu de les Illes Balears per un valor de 8,7 milions d’euros.

Els fons destinats als punts de recàrrega han estat finalment 8,3 milions d’euros procedents de l’impost de turisme sostenible i 400.000 € més procedents de fons propis de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat. Precisament, s’ha decidit destinar a cobrir ajudes per a plaques fotovoltaiques un romanent d’un milió d’euros de fons d’aquesta Conselleria inicialment previst per a punts de recàrrega.

Així, l’any 2019 s’han resolt —o estan en tràmit de resolució— més de 8,7 milions d’euros destinats ajudes per a punts de recàrrega i 2,8 milions d’euros per instal·lar plaques solars destinats a empreses i particulars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

No ès necessari subvencionar per instal·lar placas solars.
No estam an els anys 1980, las placas solars ja se venen per ellas-mateixas i la electrecitat que produeixen ès més rendable que per altres sistemas de obtenció de electricitat.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente