algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.12°

Arriba la primera Setmana de la Custòdia del Territori a les Balears

La Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears (ICTIB) organitza la primera edició de la Setmana de la Custòdia del Territori, que tendrà lloc de l'1 al 9 de juny, amb l'objectiu de donar a conèixer a la societat les diverses iniciatives i entitats que desenvolupen projectes de conservació a través de l’estratègia de la custòdia a les Illes Balears.

La primera Setmana de la Custòdia del Territori coincideix amb la celebració del Dia del Medi Ambient, el 5 de juny. Al llarg de tots aquests dies hi haurà diverses activitats relacionades amb la custòdia del territori, per a conèixer la importància de tenir cura de la terra i els seus valors naturals, culturals i paisatgístics.

«Durant aquesta setmana convidam a la gent a participar a alguna de les activitats proposades per les entitats que formen part de la nostra xarxa i que estan emmarcades dins els projectes de custòdia que estan desenvolupant», han explicat.

Així, l'objectiu principal és promoure el coneixement sobre la custòdia el territori en la societat de les Balears i fomentar la seva participació en iniciatives relacionades. D’aquesta manera, la setmana esdevé una gran oportunitat per a mostrar i implicar les persones en la cura de la terra, i per posar en valor aquelles iniciatives relacionades amb la conservació del territori i el patrimoni natural de les Balears.

La custòdia del territori és un concepte emergent que pretén involucrar a la societat en la conservació de la naturalesa, el paisatge i el patrimoni cultural. Les entitats o organitzacions de custòdia assessoren els propietaris perquè adoptin mesures orientades a la conservació dels valors i els recursos de les finques en custòdia i, alhora, organitzen activitats per acostar la societat a la realitat d'aquestes finques i en fomenten la seva participació a l'hora de dur a terme les iniciatives.

A continuació, es llisten les activitats confirmades a hores d'ara i que s’aniran actualitzant a la web www.ictib.net:

  • Fundació Vida Silvestre Mediterrània, 1 de juny: “Dia de portes obertes dedicat a la custòdia”, es dedicarà el matí a donar a conèixer els projectes de custòdia del territori de la FVSM a Mallorca i visitar els voltors del centre; també jocs per nins i nines. Inscripció si sou un grup de més de 10, a educacio@procustodia.org o 601 35 87 87.
  • GOB Mallorca, diumenge 2 de juny: “Voluntariat a la Trapa, finca en custòdia”, manteniment de la plantació d'aromàtiques i d'altres tasques agrícoles. Inscripció a informacio@gobmallorca.com.
  • Noctiluca Asociación, 2 de juny: “Mostreig de Plàstic 0 al PN de Mondragó”, aquesta associació involucra a gent cada mes en la presa de dades científiques que incideixen en el problema del plàstic a les nostres costes. Un exemple de custòdia del litoral. Inscripcions a noctiluca.asociacion@gmail.com
  • IES Joan Alcover, Joc de rol de la Custòdia del Territori, 5 i 7 de juny. Activitat educativa i participativa per a que els/les alumnes es fiquin a la pell dels diferents agents implicats en una iniciativa de custòdia. Activitat només per alumnes del centre.
  • GOB Menorca, 8 de juny. “La Custòdia Agrària. Salut, natura i proximitat”, xerrada que vol donar a conèixer les noves línies d'acció que treballa el programa de custòdia agrària del GOB Menorca. No cal inscripció.
  • GEN-GOB Eivissa, 8 de juny: “Acte a Can Toni den Jaume Negre, finca de custòdia”, xerrada introductòria sobre la finca i presentació de llibre de Gerard Quintana “Entre el cel i la terra”. No cal inscripció.
  • Associació TAIB, 8 de juny: “Estudiem els insectes al Barranc de Biniaraix”, aplicarem diverses tècniques per a estudiar els insectes i identificarem tots els que poguem. Inscripció a associaciótaib@gmail.com.
  • Museu de Ciències Naturals, 9 de juny: “Jornada de voluntariat a la Vall de Josafat. Vall de Lluc”, se seguirà amb la neteja del bosc de ribera. Inscripció al museu: 971 634 064/museubcn@gmail.com.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.