lluvia ligera
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
14°

Prohibeixen els referèndums sobre monarquia o república a Artà i Valldemossa

La Junta Electoral de zona de Manacor ha prohibit la consulta popular sobre el model d'Estat, per a triar entre monarquia o república que s'havia de celebrar el pròxim 7 d'abril , perquè considera que «suposa una infracció de la LOREG (article 50), i de la mateixa Constitució espanyola que exclou la República com a forma de govern».

I segueix: «En el seu article 1, paràgraf tercer (la Constitució) estableix que 'la forma política de l'estat espanyol és la monarquia parlamentària'. No sense deixar d'assenyalar que no es poden admetre sol·licituds de consulta en les quals l'opció a triar resulta contrària a l'ordenament jurídic ni en els períodes compresos entre la convocatòria i la celebració d'eleccions de diputats i senadors en les Corts Generals».

Amb aquesta argumentació, la Junta Electoral de zona de Manacor, considera que «no escau estimar la sol·licitud formulada per l'OCB d'Artà, Alternativa per Artà i UIA en el seu escrit de 21 de febrer de 2019». El text ha estat signat per la presidenta d'aquesta Junta Electoral, Ana Salmerón.

Hores després que s'ha anunciat la prohibició de la mateixa consulta a Valldemossa per part de la Junta Electoral de la zona de Palma, on també estava previst realitzar el referèndum el pròxim dia 31. Cal destacar que la UIB sí que va poder celebrar la consulta que va donar com a resultat una gran majoria republicana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ciutadá no subdit, fa mes de 4 anys

Gran filosofía, el que se proibeix no existeix, ho faran aquí i a tota la gran Espanya exempla de "dedocràcia".
Perque el que fa més oï i vomitera és que avui sigui vigent un tutup, que ens ennyosclar un dictador faxista genocida que ho deixá tot "atado y bien atado".
Encara avui no s'han educat en democrácia, i els curts i per desgràcia ignorants els torneran col-locar.

Valoració:3menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

És a dir, no només no es pot triar república sinó que tampoc no es pot expressar s'opinió de que es vol república

Valoració:11menosmas
Per Demo...què?, fa mes de 4 anys

Ja van fer la trampa de ficar la monarquia dins la Constitució, enlloc de fer un referendum, perque la republica guanyava en un noranta per cent. Si ara prohibeixen els referendum sobre la monarquia, malgrat no sigui vinculant, posaria de manifest que la república torna a ser el somni del poble. I no volen amollar el poder.

Valoració:11menosmas
Per aksam, fa mes de 4 anys

Quines serien les repercussions? S'hauria de fer si o si digui el que digui la Junta noElectoral i que es mostri com venen policies a requisar urnes. Davant la llei desobediència !

Valoració:11menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Quan els referendums no agraden, alguna cosa s'amaga.
El plebiscit (Plebiscitum) a l'antiga Roma era una votació assembleària dels plebeus.Deriva del llatí plebs scitia (el que agrada al poble). O sigui, si no es fa la voluntat del poble no hi ha democràcia. I ja ve d'antic...

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente