algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

El Ple del Consell demana la restricció de les emissions contaminants en la navegació a la Mediterrània

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous una declaració institucional, consensuada entre tots els grups polítics i impulsada per l’Aliança Mar Blava, per a donar suport a la creació d’una àrea especial de control d’emissions a la Mediterrània, per a limitar la contaminació de l’aire produïda per les embarcacions. L’acord també insta a coordinar-se amb la Comissió Europea i els estats comunitaris i extracomunitaris riberencs de la Mediterrània, per avançar en el mateix sentit.

En aquesta línia, com a primera passa es demana que la xarxa de ports de l’Estat adopti, de manera urgent, mesures per a reduir la contaminació, com per exemple obligar a les embarcacions amarrades a connectar-se a la xarxa elèctrica portuària per al funcionament diari.

El segon punt de la declaració obliga a deixar constància de tots els organismes vinculats al transport marítim i a la xarxa de ports estatals.

Segons l’Aliança Mar Blava, les emissions contaminants de la navegació marítima són causants de 55.000 morts prematures anuals a la Unió Europea i causen 60.000 milions d’euros en costos sanitaris. El trànsit marítim internacional genera el 40 % de les emissions d’òxid de nitrogen, el 44 % de l’òxid de sofre i el 22 % de les partícules fines, segons dades oficials del Govern espanyol.

El Consell de Mallorca es va adherir a l’Aliança Mar Blava, per tal de fer un front comú en la lluita contra les prospeccions petrolieres a la Mediterrània.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.