muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

IB3 entrega l'informe sobre la internalització de l'ens públic als grups parlamentaris

El director general d'IB3, Andreu Manresa, ha lliurat aquest dijous l'informe de l'estudi encarregat a la consultora 'Price Waterhouse & Cooper' sobre la internalització de serveis en l'ens públic als grups parlamentaris.

En finalitzar la comissió de control sobre la radiotelevisió de les Balears, Manresa ha lliurat aquest informe que realitza una anàlisi jurídica-laboral de les diferents contractes i adjudicacions en relació amb l'empresa i que conclou com resoldre-les.

Durant la seva intervenció en la comissió, Manresa ha avançat que l'informe fa una anàlisi del cost hipotètic que tendria per a les Balears la integració de les diferents contractes que haurien de resoldre's «o bé mitjançant subrogacions o mitjançant proves de concurs oposició per a adequar-se al model laboral públic».

Manresa ha dit que no hi ha hagut «cap intenció de dilatar» la presentació d'aquest informe, que s'esperava per a finals d'any, sinó que la seva elaboració ha estat «molt complicada».

Segons ha ressaltat Manresa, amb la hipòtesi «màxima» en la qual totes les empreses subcontractades s'internalitzen «es donaria un plus» sobre la plantilla actual de 364 persones i s'aconseguiria un cost de personal de 14,3 milions d'euros, 2,4 milions d'euros més.

D'altra banda, la diputada del PP, Maria José Ribas, ha criticat que IB3 és la cadena amb «pitjor audiència d'Espanya i ha batut tots els rànquings negatius».

Davant això, Manresa ha dit que «no és cert» que IB3 sigui la cadena amb menys audiència. «És la primera indústria cultural i informativa de les Balears», ha reivindicat per a afegir, a tall d'exemple, que «de cinc hores de programació diària en directa s'ha passat a fer pràcticament 13 hores».

A més, ha dit que l'índex d'audiència ha pujat un 30 per cent en l'últim mes i un 34 per cent en l'anterior, segons les últimes dades proporcionades per Forta.

Per part seva, el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha celebrat que l'informe sobre la internalització estigui llest i ha dit que espera que s'utilitzi «amb diligència per a aconseguir d'una vegada la necessària internalització dels serveis».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.