cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 26°
35°

El Consell elabora una guia perquè els municipis desenvolupin la participació ciutadana

156325

Es tracta d’una guia pràctica per elaborar un reglament de participació ciutadana que estableixi la relació entre la ciutadania i el consistori. Intervenir als plens, debatre temes d’interès, avaluar els serveis municipals, establir canals de comunicació més directes i oberts, elaborar pressuposts participatius o dur a terme audiències públiques, són algunes de les actuacions que el reglament de participació ciutadana pot recollir.

El Departament de Participació Ciutadana i Presidència és conscient que la participació ciutadana és una «eina nova per a les institucions i que es generen molts dubtes a l’hora de desenvolupar iniciatives»; per aquest motiu, ha elaborat una guia pràctica, com una mesura per a modernitzar el govern local i complir el que s’estableix en la Llei 57/2003, on s’especifica que tots els municipis de l’Estat han de disposar d’un reglament de participació que inclogui els drets i deures de la ciutadania i de l’Ajuntament.

Aquesta guia va dirigida als ajuntaments de Mallorca, que han de tenir la voluntat de desenvolupar-la i portar-la a l’aprovació del Ple. Així mateix, suposa un instrument per a la ciutadania, que li permet exercir amb plenitud el dret d’incidir en la presa de decisions dels òrgans de govern del seu municipi.

En aquest enllaç es pot consultar la guia pràctica per elaborar un reglament de participació ciutadana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.