cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Intercepten un pescador furtiu a la Reserva Marina dels Freus d’Eivissa i Formentera

La Direcció General de Pesca i Medi Marí de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha interceptat un pescador furtiu aquest cap de setmana a la reserva integral de s’Espardell de la Reserva Marina dels Freus d’Eivissa i Formentera. L’home va ser detectat pel servei de vigilància de la Reserva fent pesca submarina amb un fusell, sense boia de senyalització i amb diversos peixos, un dels quals, un anfós, era de talla antireglamentària. Per a aquestes infraccions s’han incoat expedients sancionadors amb propostes de multes que oscil·len entre 601 i 6.000 €, depenent de la gravetat de la infracció.

El procediment habitual dels guardes, quan la quantitat de peix decomissada és petita i el peix és mort, és destruir-lo davant l’infractor i tirar-lo a la mar, acció que ha demostrat ser prou exemplificant. No obstant això, l’anfós, tot i estar ferit, es va poder alliberar viu.

El setembre del 2017, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca va incrementar la vigilància a les reserves marines gràcies a un dels projectes finançats amb el fons de l’impost de turisme sostenible. Amb això es varen poder duplicar els efectius i mitjans de vigilància, molt minvats durant la legislatura anterior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.