cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

MÉS per Mallorca: «No aturarem fins que Valtònyc no sigui lliure i a casa»

Els portaveus de MÉS per Mallorca, Bel Busquets i Guillem Balboa, han assegurat que la decisió de la Justícia belga de no extraditar al raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut artísticament com a Valtonyc, «evidencia la falta de llibertats i drets civils que es pateix a Espanya».

Segons ha informat el partit, Busquets ha assenyalat que «Espanya pateix una regressió democràtica que afecta de forma directa a llibertats bàsiques com és la llibertat d'expressió» i ha exigit al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que «permti la tornada de Valtonyc i derogui la legislació repressiva».

Per la seva banda, Balboa ha recalcat que «Bèlgica ha rebutjat una sentència ferma espanyola, no un procés judicial obert» el que, al seu judici, «suposa un conflicte diplomàtic de primer ordre, ja que un Estat de la Unió Europea li està dient a un altre membre que vulnera i persegueix drets humans».

Així mateix, ha aclarit que «no es tracta d'un error de sentència, sinó de tot un sistema repressiu» i ha remarcat que «Valtonyc no és un cas aïllat, sinó que hi ha molts d’artistes i polítics empresonats o exiliats».

«Això no ha acabat, volem a Valtonyc a casa i no aturarem fins que sigui lliure i a Mallorca, i fins que no pugui haver-hi altres Valtonycs perseguits», ha conclòs Busquets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.