algo de nubes
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

El Consorci Serra de Tramuntana explica les mesures per a preservar el patrimoni de les conseqüències del turisme massiu

El Consorci Serra de Tramuntana ha conversat amb Takehiro Sataki, catedràtic de la Universitat Femenina Koka de Kyoto. El professor nipó és un especialista en estratègia turística, negocis i recursos turístics i també en els patrimonis mundials de la UNESCO, i s’ha interessat per la gestió que fa la serra de Tramuntana arran de l’arribada massiva de visitants a Mallorca.

Sataki té experiència directa en els patrimonis mundials, ja que Kyoto ho és i pateix les conseqüències del turisme massiu en certes èpoques de l’any. Per això, el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, li ha explicat algunes de les estratègies per controlar i contenir el trànsit de persones a la Serra. Unes de les més destacades són la Llei de turisme i el Pla d’Intervenció d’Àmbits Turístics (PIAT), que posen límit al nombre de places turístiques i, en el cas dels municipis de la Serra, s’ha limitat especialment, en vista de les característiques especials dels terrenys.

Vadell s’ha referit a altres mesures, relacionades amb la mobilitat, com el Pla Pilot a la carretera de Formentor, on s’ha prohibit la circulació de vehicles privats entre les 10 i les 19 hores de cada dia. Aquest Pla ha suposat una disminució de fins a un 78 per cent de la pressió del trànsit rodat en aquesta via. Instal·lar panells informatius per dissuadir els conductors d’arribar a platges o zones on no podran estacionar o posar en valor altres zones de Mallorca que, tot i no ser patrimoni mundial, tenen un interès paisatgístic, cultural o d’oci per als visitants, són algunes mesures que s’estudien o s’estan duent a terme.

El professor Sataki ha demanat també per la gestió de la desestacionalització a la Serra de Tramuntana. El director insular ha observat que aquest concepte ja comença a veure fruits a tota l’illa, amb la gran afluència de turistes de cicloturisme en els mesos de temporada baixa, quan el temps acompanya per fer rutes llargues per les carreteres tranquil·les de Mallorca. També ha recordat que ja no es fa promoció turística d’estiu fora de Mallorca, ja que no és necessari atreure encara més persones, quan la pressió humana en aquesta època es multiplica i augmenta any rere any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.