algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
21°

Un total de 3.600 hectàrees de les Balears es reguen amb aigües depurades

Les aigües depurades actualment permeten regar, mitjançant les 13 basses de reg que hi ha a les Balears, 3.600 hectàrees, de les quals 2.820 es troben a Mallorca, 691 a Menorca i 85 a Eivissa.

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha iniciat la construcció d'una nova bassa, la d'Algaida-Montuïri, que s'afegirà a aquestes 13. Avui, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, el conseller Vicenç Vidal ha visitat les obres d'aquest projecte, que ha qualificat de «exemplar, per la reutilització i el tractament del cicle de l'aigua».

Aquesta nova bassa millorarà el tractament de l'aigua de la depuradora d'Algaida-Montuïri i beneficiarà a la Comunitat de Regants de la zona, als quals facilitarà el reg en noves plantacions. Des del Govern, han ressaltat que entre el 2018 i 2019, en la construcció de la nova bassa de reg s'invertiran 799.273 euros a través de l'empresa pública Tragsa.

Els treballs permetran augmentar la capacitat del dipòsit actual de 580 metres cúbics (), que es troba dins de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR), fins als 14.389 de la bassa de reg.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.