algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

El GOB denuncia la destrucció d'una duna a Cala Llombards

El GOB ha denunciat aquest dimecres davant la Conselleria de Medi Ambient i la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient la destrucció d'una duna a Cala Llombards, Santanyí.

Com es pot apreciar a la fotografia aèria que ha facilitat l'entitat ecologista (IDEIB, 2015), al costat nord de la platja i a uns 60 metres de la mar s'hi trobava una formació dunar que ocupava uns 300 metres quadrats i que era present fa almanco 15 anys (ja apareix a la fotografia de l'any 2002).

«La duna estava coberta l'habitat natural 2120 de la Directiva d'Hàbitats 42/93/CEE (dunes blanques) amb presència d'espècies com el gram de platja (Sporobolus pungens) i el lliri de mar (Pancratium maritimum). De forma general aquest és un hàbitat amenaçat a les Balears, sotmès a moltes pressions antròpiques que l'estan degradant. Precisament la destrucció directa amb finalitat turística és una de les amenaces més importants que pateix». 

Des del GOB demanen a Medi Ambient que esclareixi els fets i inicïi el corresponent expedient sancionador contra els autors de la destrucció de la duna.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per el poble mana, fa mes de 5 anys

Don fe de lo que denuncia el G:O:B: perque jo hi vaig molt a Cala Llombards, i l'estim molt, igüal que Salmunía i és Caló de's Moro, i lo çert és que aquests lliris blancs que hi surtian, m'he cridaven sempra l'atenció.
No sé perqué allá hon mana el PP, fan lo que l'is surt dels collons, en temps de'n Cosme, és batlle vei, van autoritzar un macro-xalet al damunt de les penyas de Salmunía, i a pesar que "ferem guerra" mentras se construía, allá está, i aixó és perque aquesta PPuta gent, tota la vida han tractat el territori com si fos ca'seva, valents borts.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente