algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

STEI: «La Conselleria d'Educació ha fulminat 20 anys de pactes d'estabilitat»

Segons ha explicat l'STEI en un comunicat, la Mesa Sectorial d’Educació va aprovar, amb els vots favorables d’Alternativa, UOB, CCOO i FETE-UGT, unes mesures d’estabilitat per al professorat interí, que consideren «ridícules», i va rebutjar la proposta de l’STEI d’un nou Pacte d’estabilitat. L’STEI va plantejar un Pacte d’una durada de 4 anys per a un total de 2.500 persones, «amb les mateixes condicions que l’actual, que garantia la contractació per a quatre anys a tots els docents amb un mínim de cinc anys d’experiència».

L’STEI «lamenta profundament» que la Conselleria d’Educació no hagi volgut «ni tan sols entrar a valorar» la proposta presentada per l’STEI i denuncia una «estratègia prefixada de no fer possible un nou Pacte d’estabilitat».

«La signatura d’aquests acords ha permès, entre moltes altres qüestions, aturar el cop de les retallades més fortes que ha patit el professorat de l’ensenyament públic de les Illes Balears, que totes les persones amb una vacant tant si era de pacte com si no cobrassin l’estiu, així com també minimitzar els efectes de la LOMCE», ha apuntat l'STEI.

Per altra banda, l’STEI considera que l’acord al qual es va arribar a la Mesa «en cap cap són mesures d’estabilitat ni molt manco un Pacte, ni res que no estigui vigent; ja que la preferència que tenen els majors de 55 anys amb 10 anys d’experiència docent en el tràmit de substitucions ja apareix recollit en la resolució d’adjudicacions de la directora general de personal docent, publicada en el BOIB de dia 1 de juliol de 2017».

«Són paper banyat que no suposen cap avenç; ja que la puntuació d’un interí amb 10 anys d’experiència, sigui o no major de 55 anys, ja li assegura una vacant en el tràmit d’adjudicacions provisionals; o un lloc preferent en l’ordre de la llista en el tràmit de substitucions», han concretat.

L’STEI considera «del tot insuficients» les mesures aprovades a la Mesa Sectorial d’Educació i lamenta que, amb aquest acord, «el professorat interí no compta amb cap garantia d’estabilitat en el seu lloc de treball, cosa que hauria estat possible amb la reedició d’un nou Pacte».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per manoletin, fa mes de 6 anys

20 años de pactos cuya prioridad es que todos hablemos catalán de Barcelona perfecto, cambiemos boleros por sardanas y castellers y lo único que se está consiguiendo es que salgan perfectos analfabetos de nuestros colegios.

Valoració:-7menosmas
Per M, fa mes de 6 anys

No entenc com així el PSIB es va voler quedar amb la conselleria d'Educació, si el que va lluitar més en aquest terreny, durant els anys foscos del govern d'en Bauzá va ser MÉS.
Moralment aquesta conselleria era per a MÉS.

Valoració:3menosmas
Per pep, fa mes de 6 anys

20 anys que mos han duit aquí on som, més del 30% de precarietat i interinitats...

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente