Les àrees recreatives de les Balears tenen una demanda cada dia més gran, especialment als voltants de la ciutat de Palma on, actualment, només es disposa de dues àrees, Caubet i Son Tries. Aquestes àrees han assolit la capacitat màxima de càrrega i, per aquest motiu, l’Institut Balear de la Natura (Ibanat) ha decidit crear una nova àrea recreativa a la finca de Son Orlandis. Una finca amb una extensió de 94,17 ha molt adequada per oferir un espai de lleure a prop de Palma.
Els objectius de la creació d’aquesta nova finca són facilitar l’accés a àrees recreatives a ciutadans de Palma per evitar que hagin de fer grans desplaçaments, descongestionar les àrees perifèriques de la Serra de Tramuntana a Palma, com són Caubet i Son Tries, i també la comuna de Bunyola. A més, amb aquest nou espai s’aconsegueix eliminar l’ús de la finca com a abocador il·legal de fems i enderrocs.
Per ajudar en les feines de construcció i reforma d’aquesta àrea recreativa, l’Ibanat ha contractat deu persones desocupades de més de 30 anys en el marc del programa SOIB 30 Formació i Ocupació. L’objectiu del projecte és doble: d’una banda, donar oportunitats laborals i formatives a persones en situació d’atur, i de l’altra, posar en marxa iniciatives amb un interès social. D’aquesta manera, el programa del SOIB combina formació teòrica i experiència pràctica en el marc d’un contracte d’aprenentatge durant deu mesos.
Aquest dijous, els consellers de Treball, Comerç i Indústria i Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Iago Negueruela i Vicenç Vidal respectivament; el gerent de l’Ibanat, Joan Ramon, i els tècnics i els docents del curs, han visitat l’àrea per conèixer les tasques que s’hi duen a terme.
Segons el conseller Vidal, «es vol que la finca esdevengui un espai de lleure i de contacte amb la natura per a la població de Palma i dels voltants. És competència nostra posar ordre en aquests espais i fer-ho d’una manera segura i que garanteixi la conservació i la difusió d’aquests valors per mitjà de la informació, l’educació i la interpretació ambiental, tenint en compte que l’ús públic i social del medi naturals és un fenomen creixent».
El conseller Negueruela ha posat en valor el compromís i la feina conjunta de l’Ibanat i el SOIB per posar en marxa aquest projecte, i ha destacat que aquesta iniciativa «és un bon exemple d’un programa d’ocupació que més enllà de donar oportunitats laborals, també té un impacte transversal, amb efectes d’interès social i mediambiental».
La parcel·la, que pertany a Endesa, es trobava en diferents estats de conservació, motiu pel qual en una primera fase les brigades de l’Ibanat han retirat escombraries i enderrocs que s’havien dipositat durant els darrers anys a la zona. Les principals actuacions que s’hi duen a terme es defineixen en dos eixos de treball: un d’espai d’ús públic intensiu i l’altre de creació d’itineraris de natura.
A més de la retirada d’enderrocs i desbrossament de la zona, ja s’ha delimitat la zona d’aparcament, que disposarà de 250 places, i també la mateixa àrea recreativa, amb bardisses d’ullastres, mates i pedrissos. S’hi garantirà l’accés a tot el públic, ja que hi haurà places d’aparcament, taules i banys per a persones amb mobilitat reduïda.
En una segona fase, es crearan i s’instal·laran tres nuclis de dotze taules, bancs i fogons, i es construirà una caseta on s’ubicaran els banys, el magatzem i el llenyer. Està previst que d’aquí un any la nova àrea pugui funcionar al cent per cent.
Així serà la nova àrea recreativa Son Orlandis
Comenta
Normes d'ús
Avís legal» El contingut dels comentaris és l'opinió dels usuaris o internautes, no de dbalears.cat
» No és permès escriure-hi comentaris contraris a les lleis, injuriosos, il·lícits o lesius a tercers
» dbalears.cat es reserva el dret d'eliminar qualsevol comentari inapropiat.
Recordi que vostè és responsable de tot allò que escriu i que es revelaran a les autoritats públiques competents i als tribunals les dades que siguin requerides legalment (nom, e-mail i IP del seu ordinador, com també informació accessible a través dels sistemes).
Comentaris
Pàgina 1 de 1
Pàgina 1 de 1
Aquí manca un hiper.