algo de nubes
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

Una associació animalista estatal aplaudeix la llei de toros balear

La nova llei balear aborda i regula les corregudes de toros i espectacles taurins. | PIXABAY

L'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (Anpba) ha aplaudit l'entrada en vigor de la llei que regula les corregudes de toros a Balears, que a més prohibeix els circs amb animals, el tir al colomí i a la guatlla, els toros de foc, així com la mort i el maltractament de bous en espectacles taurins.

Per a l'associació, aquesta llei evita «tant dolor i sofriment infligit als animals, sent com són 'éssers sensibles', segons els defineix el Tractat constitutiu de la Unió Europea (UE)».

L’Anpba considera que aquesta llei s'ha convertit en un referent en matèria de protecció animal perquè plasma en un text legal la tendència de la societat a considerar «impropi del segle XXI l'ús d'animals per mera diversió».

Espectacles taurins

La nova llei balear aborda i regula les corregudes de toros i espectacles taurins de la manera «més avançada que podria fer-se en una societat veritablement civilitzada tenint en compte la realitat espanyola actual», han afirmat.

De la manera manera, han assenyalat la seva «total submissió» a la sentència del Tribunal Constitucional de 20 d'octubre de 2016, que aclareix les competències de les Comunitats Autònomes i indica que aquestes podrien «prohibir» determinats tipus d'espectacles «per raons vinculades a la protecció animal» i que no existeix impediment perquè puguin «establir requisits» amb l'objecte d'aconseguir una «especial cura i atenció del toro».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Males bèsties!, fa mes de 6 anys

I qui no la defensaria? Només aquells sàdics, malentrenyats i violents... com els espanyols, o no?
Què farien si patissin en les seves propies carns el que fan als animals?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente