cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

La Simfònica de les Balears presenta la nova programació

L'Orquestra Simfònica de Balears ha presentat avui, 3 d’agost, un avanç de la programació de la propera temporada d'abonament i, a més, ha avançat que entre 2017 i 2018 es tenen prevists més de 60 concerts. Segons ha informat la Direcció general de Cultura, en aquesta nova temporada es representa tota la història de la música, incorporant estrenes i noves creacions. Durant la presentació de l'avanç del programa, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha explicat que es «busca l'equilibri territorial per acostar la cultura al ciutadà».

La temporada d'abonament començarà el 19 i 20 d'octubre a Palma i Manacor amb un programa de Beethoven i Mahler amb el violinista Benjamid Schmid, sota la batuta del director titular Pablo Mielgo; i acabarà el 17 de maig amb un programa amb del flautista d'àmbit mundial Emmanuel Pahud.

En la temàtica de 'El Violí' participaran violinistes internacionals com Benjamid Schmid, Francisco Fullana, Frank Peter Zimmerman, Giuliano Carmignola i Sayaka Shoji. Quant a altres solistes també intervindran els pianistes Daniel Kharitonov, Joaquin Achúrro, el guitarrista Juan Manuel Cañizares i la soprano Lisa Larsson.

Respecte a la temàtica 'Els nostres solistes', s’oferiran concerts amb els solistes, membres de l'Orquestra, José Antonio Domenè (arpa), Juan José Pardo (clarinet) i Tobias Isern (tuba).

En el Festival 'Illes Sonores' s'interpretaran obres del compositor en residència Antoni Parera Fons, d'O. Navarro. (Concert de clarinet), Penderecki (Concert per a violí núm. 2 Metamorphosen), R. Martinsson (Ich denke Dein), i J. P. Jofre. (Concert per bandoneó i violí).

Finalment, en el cicle 'El Barroc i el Classicisme', hi haurà programes sobre J. S. Bach, Händel, J. Haydn i W. A. Mozart. La temporada es completarà amb gran obres de Beethoven, F. Schubert, H. Berlioz, F. Mendelssohn, A. Bruckner,J. Brahms, G. Bizet, P.I., F. Borne, A. Dvorak, I. Albéniz-Arbós,G. Mahler, D. Xostakóvitx, B. Britten, C. Debussy, S. Rakhmàninov, M. Ravel, o L. Bernstein.

Els directors convidats són; Alondra de la Parra, Giuliano Carmignola, Jonathan Cohen, Jordi Bernacer, Leopold Hager, i Krzysztof Penderecki. I quant a directors cotitulars, actuaran Pablo Mielgo i Joji Hattori.

L'abonament està previst que inclogui entre 14 i 16 concerts; i les modalitats d'abonament, tarifes i terminis per a l'adquisició s'obriran a mitjan setembre. De fet, una de les voluntats de l'Orquestra Simfònica, segons el gerent Pere Bonet, és «en dos o tres anys duplicar o triplicar el nombre d'abonats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jacques, fa mes de 6 anys

Achúcarro

Valoració:0menosmas
Per Joan L., fa mes de 6 anys

No serà la primera ho va ser una directora peruana. Crec que Carmen Moral.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente