algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Educació impulsarà projectes coeduactius com a mesura contra la violència masclista

La Conselleria d'Educació i Universitat ha acordat impulsar diferents mesures d'igualtat i contra les violències masclistes als centres educatius de les Balears, en el marc del Pacte social contra les violències masclistes. Aquesta setmana ha tengut lloc una reunió de coordinació de l'aplicació d'aquestes actuacions, presidida pel director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, en la qual s'han valorat algunes de les mesures que ja s'han implantat i s'ha fet un repàs de les accions previstes per al pròxim curs 2017-18, segons informa el Govern.

La reunió ha comptat amb la participació de Marta Escoda, directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit escolar (Convivèxit), amb els representants de cada departament implicat de la Conselleria, a més de Rosa Cursach, directora de l'IB Dona, Rosa Cursach, i de la directora general de Coordinació, Rosario Sánchez. Entre aquestes actuacions destaquen la selecció de 10 centres per participar de la formació per a professorat 'Cap a la coeducació als centres educatius'.

A més, per primera vegada, la quota de professorat per al curs 2017-18 estableix que, entre les coordinacions preceptives que els centres, a partir del mes de setembre s'inclogui la de coeducació, de manera que «tots els centres públics hauran de destinar una part de les hores globals de coordinació a la coeducació». Així mateix, s'ha acordat impulsar els projectes coeducatius als centres. Així, en el curs 2015-16 va haver-hi accions de coeducació a 92 centres i que el passat curs s'han incrementat fins als 125. També existeix el compromís de supervisió als centres educatius dels llibres de text, material didàctic i biblioteques per eliminar material inadequat i en el curs 2017-18 es farà formació específica per a orientadors i educadors socials en matèria de detecció de violència sexista.

Per al pròxim curs lectiu es posa en marxa el cicle formatiu de tècnic superior en Promoció de la igualtat de gènere al CIFP de Son Llebre, i a partir d’enguany tots els Consells Escolars de les Balears, tant de centres, com a municipals i insulars hauran de tenir una persona encarregada d'impulsar mesures educatives per fomentar la igualtat real i efectiva entre homes i dones i la prevenció de la violència masclista i fer el seguiment. Aquestes reunions es repetiran anualment per fer un seguiment de cada curs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.