algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

El Govern inicia el procés per a la confecció dels pressuposts generals de les Balears de 2018

El Govern ha iniciat aquest dimarts el procediment per a la confecció dels pressuposts generals de les Balears de 2018 amb la publicació de les normes per a la seva elaboració en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

D'aquesta manera, s'obre el termini als ens públics, a l'administració, i al sector públic instrumental per presentar la documentació adequada que permeti elaborar un avantprojecte de llei. Aquest període de presentació de dades finalitza el 16 de setembre.

Segons ha explicat l'Executiu en una nota informativa, la publicació inclou les normes i procediments a seguir de cara a l'aportació de les dades necessàries i marca l'inici del procés de confecció del pressupost. Mitjançant aquesta ordre es regulen l'elaboració de l'avantprojecte de llei de pressupostos, la seva estructura, la informació i la documentació que han de formalitzar tots els ens que hi intervenen, i també els terminis que s'han de complir per poder sotmetre l'avantprojecte a l'acord del Consell de Govern segons el que estableix la normativa vigent. Les dades s'hauran de presentar d'acord amb les classificacions funcional, territorial, orgànica i econòmica previstes en l'ordre pel que fa al capítol de despesa.

Ingressos des de l'Estat espanyol

Des del Govern han explicat que per al darrer capítol «serà d'especial importància» conèixer quina serà la xifra d'ingressos via sistema de finançament autonòmic que rebran les Balears des de l'Estat espanyol, en virtut de l'avançament per a 2018 i la previsió de liquidació de 2016. En aquest sentit, el ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha indicat aquest divendres que l'anunci es farà en una nova sessió del Consell de Política Fiscal i Financera que se celebrarà el proper 27 de juliol.

Els de 2018 seran els tercers pressupostos d'aquesta legislatura. Sobre això, la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha explicat que «a nivell pressupostari es planteja l'oportunitat per consolidar les polítiques de canvi impulsades pel Govern durant els dos darrers exercicis».

«Seran novament una prioritat les polítiques de caire social que tenen per objecte reforçar l'Estat del benestar, aconseguint una societat més inclusiva», ha assegurat Cladera, que ha afegit que un dels principals reptes serà «estirar els beneficis derivats del cicle de creixement econòmic perquè arribin a tota la població».

Igualment, els principals objectius de la despesa incidiran, entre altres, en les inversions relacionades amb el medi ambient, la formació de capital humà, la recerca i la innovació, l'eficiència energètica i el patrimoni històric i cultural, per aconseguir impulsar la diversificació de l'activitat econòmica sota pautes de sostenibilitat.

Les dotacions pressupostàries s'hauran d'ajustar a les directrius de creixement o limitació de la despesa que ha de fixar la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques d'acord amb les previsions econòmiques i la disponibilitat de recursos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.