nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

La UOB denuncia «presses, improvisació i arbitrarietats» a les oposicions

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, denuncia que les oposicions a cossos docents s'han vist perjudicades per les «presses que la Conselleria ha imposat als tribunals amb la intenció d'acabar l'adjudicació de places el més aviat possible». Està previst que els docents que aprovin les oposicions sol·licitin plaça el 23 i 24 de juliol i després quedaria l'adjudicació de destí als interins.

«La instrucció d'acabar el més aviat possible i una mal aplicada 'sobirania' dels tribunals han ocasionat la majoria d'irregularitats denunciades», segons la UOB. Com a exemple, la UOB afirma que el temps per acabar la prova era «insuficient» i hi havia enunciats «incorrectes o confusos i sense indicar la puntuació», i en algun cas fins i tot l'«incompliment del propi reglament», que estableix que els funcionaris que opositen a noves especialitats han de fer unes proves diferents i al marge de la resta. A tot això, «cal afegir la inseguretat que suposa haver de preparar, per normativa estatal, uns temaris obsolets de més de vint anys d'antiguitat».

Des de la Unió Obrera Balear demanen també que es revisi el sistema de codi secret de la prova pràctica, «que podria no garantir l'anonimat ni evitar, en conseqüència, que determinats tribunals només aprovin tants aspirants com places disponibles, a fi d'estalviar-se baremar els altres». Pel que fa a l'exposició oral de la segona prova, de caràcter didàctic, els aspirants han quedat «indefensos» pel desconeixement dels criteris d'avaluació que aplicarien alguns tribunals, explica la UOB.

Així, reclamen una mesa sectorial urgent per tractar totes aquestes «incidències, tant per garantir els drets dels aspirants d'enguany com per evitar que les irregularitats es repeteixin en el futur».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per opositor, fa mes de 5 anys

totalment d'acord amb les crítiques. Més que una prova de coneixements això ha semblat una prova de resistència a l'abús. Un calendari precipitat, esgotador, avisant de la convocatòria de les proves el dia abans, proves amb una quantitat de feina desmesurada pel temps donat... Sembla mentida que siguin docents els que organitzen les proves i tenguin tan poc coneixement de com avaluar amb bon criteri i transparència. Les presses de la conselleria expliquen però no excusen l'estrès que ens han fet passar

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente