cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Augmenten els emprenedors autònoms a les Illes

El nombre d'autònoms inscrits en la Seguretat Social fins al juny va créixer a les Balears un 11,4%, la qual cosa suposa un augment de 9.638 treballadors per compte propi. D'aquesta manera, les Illes es converteixen en el territori en què més s’ha incrementat aquesta xifra.

El ritme de creixement, si es tenen en compte les dades de gènere, ha estat lleugerament superior en el cas de les dones emprenedores, encara que el nombre total d'inscrits al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) fins al juny ha estat inferior que en el cas dels emprenedors. En concret, els homes afiliats al RETA van augmentar un 1,3% (+26.558 autònoms homes) i les dones van créixer un 1,6% (+17.643).

En valors absoluts, els homes van representar sis de cada deu noves altes d'autònoms en el primer semestre.

Els sectors que més han augmentat

Per sectors d'activitat, l'informe de Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) ha assenyalat que els tres sectors més nombrosos quant al nombre d'autònoms que han liderat els augments entre desembre i juny han estat activitats artístiques i entreteniment, amb un augment del 5,2%; activitats immobiliàries, amb un increment del 5,1%; i hosteleria, amb una pujada del 3,1%.

El president d’ATA, Lorenzo Amor, ha assenyalat que la recuperació de l'ocupació «ja no és només un desig, sinó que s'ha convertit en una realitat». També ha destacat que la llei de mesures urgents que s'aprovarà en el Senat i que entraran en vigor a la tardor ajudarà al fet que «hi hagi més autònoms i més ocupació».

Aquest primer semestre de 2017 «hi ha hagut 245 autònoms més cada dia, cosa que ens dóna molt bones expectatives», ha afirmat Amor, qui també ha destacat que els treballadors per compte propi crearan 150.000 ocupacions entre el seu propi treball. En aquesta línia, ha assegurat que la senda que hem de recórrer és la de crear «més autònoms, més autònoms ocupadors i més ocupació generada per autònoms».

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.