algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

MÉS per Menorca celebra el decret que protegeix la posidònia: «és el més ambiciós que hem vist fins ara»

MÉS per Menorca ha mostrat aquest dilluns la seva satisfacció pel decret de protecció de la posidònia presentat per la Conselleria de Medi Ambient.

MÉS per Menorca ha mostrat aquest dilluns la seva satisfacció pel decret de protecció de la posidònia presentat per la Conselleria de Medi Ambient que actualment està en fase de participació pública. «L'esborrany presentat és el més ambiciós que hem vist fins ara i recull les exigències de protecció necessàries» i que des de Menorca fa temps que s'aplica en la part de tractament sobre les platges, ha assenyalat la formació.

L'esborrany del decret regula dos usos amb impacte sobre la posidònia com són els fondejos d'embarcacions sobre les prades d'aquesta planta endèmica, que
només es podrà realitzar amb boies ecològiques, així com l'època de retirada. MÉS per Menorca ha destacat també que l'esborrany prohibeix amb caràcter general la pesca d'arrossegament, la ubicació d'instal·lacions d'aqüicultura, les extraccions d'àrids i els nous abocaments.

A més, exigirà que els emissaris existents s'adaptin en un termini de cinc anys per no generar impacte sobre la posidònia. «MÉS per Menorca sempre ha vetllat per la protecció de l'entorn i per això volem felicitar a la Direcció general d'Espais Naturals i Biodiversitat per aquest decret», han manifestat.

«Est
am segurs que, amb les aportacions que es realitzaran durant el procés de participació pública, aconseguirem tenir un decret valent, ambiciós i coherent amb els valors de preservació del medi ambient», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.