cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

La Plataforma No al TTIP organitza una jornada municipalista

Els diferents regidors que han participat en la jornada de la Plataforma.

NoalTTIP

Dins el marc de les accions que la Plataforma No al TTIP Mallorca dur endavant per tal d'intentar aturar la ratificació del CETA (Acord Econòmic i Comercial Global) que ja ha estat aprovat pel Parlament Europeu el passat 15 de febrer i que ara es troba en tràmits de ratificació per part dels parlaments membres estatals, i que en el cas del govern espanyol en aquests moments ja ha estat registrat al Parlament el Projecte de Llei per ratificar-lo, la Plataforma ha organitzat aquest dissabte 29 d'abril a Inca una Jornada Municipalista contra el CETA convidant-hi a regidors i regidores d'ajuntaments i representants d'entitats de la societat civil. Hi han assistit representants de Palma, Marratxí, Artà, Sóller, Capdepera, Inca i Esporles, així com membres de diverses entitats socials.

En aquesta jornada, tal com han explicat, «s'ha constatat la preocupació que existeix des dels municipis pels perills que pot comportar l'aprovació i l'aplicació d'aquest tractat front a la pèrdua de la sobirania local».

Fruit d'aquesta trobada s'ha aprovat una «Declaració Municipalista contra el CETA, per la defensa del principi de subsidiarietat, la sobirania local i la democràcia que adjuntam en aquest comunicat. Aquesta declaració signada pels regidors/es presents avui, la feim extensiva a futures adhesions de càrrecs públics de Mallorca. També s'ha proposat dur als ajuntaments una proposta de moció específica contra el CETA perquè sigui valorada i aprovada dins els seus respectius plens».

Els regidors/es presents també han acordat crear una xarxa per coordinar els diferents municipis contra els tractats (CETA, TTIP i TISA) i per la defensa dels serveis públics amenaçats per aquests.

Avançam 

Per altra banda, un regidor representant del col·lectiu  AVANÇAM ha anunciat el compromís de plantejar a aquest grup de regidors/es l'adhesió a la Plataforma i a la Declaració Municipalista.

 Des de la Plataforma han anunciat que dins aquest mes de maig i juny continuarem duent a terme accions per tal d'intentar aturar aquest tractat del CETA i els altres, coordinats amb la campanya estatal, i ja anunciem que pel 3 de juny tenim prevista una acció a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.