nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

TSJIB avala la planificació de la Ruta de Pedra en Sec

La ruta de Pedra en Sec és un itinerari senderista, dissenyat per tal de facilitar el trànsit a peu dels usuaris i el contacte amb l’entorn. | Arxiu

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha desestimat el recurs presentat contra el Pla Especial d’Ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en Sec (PERPS), que queda per tant aprovat definitivament.

Tal com ha explicat aquest dissabte el Consell de Mallorca, el Ple de la Institució insular de dia 21 de maig de 2015 va aprovar definitivament el Pla Especial d’Ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en Sec, on es defineixen el traçat, els usos permesos i  les mesures de protecció del patrimoni i del seu entorn, entre d’altres.

L’entitat Son Patx Sau, propietari de la finca Son Patx ubicada a Valldemossa, va recórrer aquest acord posant en dubte la seva tramitació. Ara el Jutge dóna la raó al Consell de Mallorca i desestima el recurs (Sentència 00156/2017), desbloquejant així  l’obertura de nous trams.

Itinerari senderista 

El Consell ha recordat que la ruta de Pedra en Sec és un itinerari senderista, dissenyat per tal de facilitar el trànsit a peu dels usuaris i el contacte amb l’entorn natural, cultural i paisatgístic de la Serra de Tramuntana, i afavorir el desenvolupament local sostenible dels municipis per on discorre.

Està constituïda per un traçat principal de 170,74 km distribuït en 8 etapes, i vuit variants que sumen 128,82 km. En total la ruta té una llargària de 299,56 km, dels quals n’hi ha 164 km oberts i senyalitzats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.