algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Es crearan 7.600 places de funcionari a les Balears en dos anys

131644
Imatge: El Crostó

L’acord per la millora de l’ocupació pública que s’ha referendat en la Mesa General de Negociació de les Administracions Públiques permetrà, també, la cobertura de llocs de feina públics essencials per l’equivalent a les baixes que es puguin produir, en major mesura que fins a la data.

El director general de Funció Pública i Administració Pública, Pedro Jiménez, ha destacat «la importància de la pressió que hem exercit des de les comunitats autònomes i des de les forces sindicals, per aconseguir aquest acord, en la línia d’allò que havíem reclamat repetidament al Govern de l’Estat».

Les mesures contingudes dins de l’acord de la millora de l’ocupació pública quedaran incloses en el Projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat, la tramitació dels quals es podrà iniciar amb la seva aprovació inicial en el Consell de Ministres d’aquest divendres.

La funció pública de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, inclòs el personal docent, l’estatutari del servei de salut, reduirà la temporalitat dels seus llocs de feina de l’actual 33% fins el 8% entre ara i el 2019. Aquest fet, llargament reclamat pel Govern davant el Govern espanyol, serà possible en el moment de l’aprovació dels Pressupostos generals de l’Estat de 2017. «Finalment el Govern de l’Estat s’ha hagut de rendir a l’evidència», ha dit Cladera, per qui «els anys de retallades a la funció pública ja no es podien allargar més».

Paral·lelament, també es podran regularitzar les places interines a les administracions locals, bàsicament referides als funcionaris de Policia Local, una demanda especialment punyent a Balears, on gairebé 600 dels 2.600 membres dels diferents cossos de Policia Local són interins.

Tant el procés de regularització dels interins de l’Administració de la comunitat, com dels funcionaris de les entitats locals ha estat una demanda exigida amb insistència pel Govern. Les dues darreres reunions de la consellera Catalina Cladera i del director general Pedro Jiménez amb la secretària d’Estat de Funció Pública, Elena Collado, ja van permetre donar a conèixer les reivindicacions de Balears de cara a la regularització d’una ocupació pública molt afectada per la temporalitat de la contractació. “S’ha demostrat l’efectivitat de la pressió que hem fet les Comunitats i els sindicats, per que el Govern de l’Estat hagi variat la seva postura”, ha dit Cladera.

Especialment s’ha mostrat efectiva la pressió exercida pel Govern en el cas de la inclusió dels cossos de policia local dins del procés obert de regularització de la interinitat a les entitats locals; «un tema que va entrar a formar part de l’acord de la Conferència de Presidents a instàncies de la intervenció de la presidenta Francina Armengol».

L’aplicació efectiva de l’acord a Balears permetrà que el Govern convoqui 7.000 places de funcionari, que actualment estan ocupades per personal interí o temporal, i que després del procés d’oferta pública d’ocupació, passaran a ser per a personal fix de carrera, tant en l’àmbit d’educació, sanitat com a serveis generals. I en el cas dels interins a les entitats locals a Balears, es xifra en 600 places les que podran sortir per a oferta pública per a la seva regularització. El mateix acord aclareix que aquestes convocatòries hauran de respectar els principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit capacitat i publicitat, mentre que el temps prestat en el servei a l’Administració serà valorat en la fase de concurs del procés.

L’acord de la Mesa General de Negociació per la millora de l’ocupació pública inclou, a més, l’activació d’una oferta pública per 2017. En aquest procés encara serà d’aplicació la taxa de reposició, tot i que permetrà substituir el 100% de les places que quedin vacants en els denominats sectors prioritaris, dins de l’àmbit de sanitat, educació, justícia, serveis socials, control i lluita contra el frau fiscal, laboral, de subvencions públiques i en matèria de Seguretat Social. «El Govern de l’Estat encara insisteix amb mantenir la taxa de reposició, però crec que caldria plantejar-se la seva desaparició, per que les diferents administracions poguéssim dotar-nos del personal realment necessari per a oferir el servei públic en les millors condicions de qualitat», ha apuntat la consellera Cladera.

A banda dels ja esmentats, es declaren nous sectors prioritaris, als quals els serà d’aplicació aquesta taxa del 100% en la reposició dels efectius que causin baixa. Així serà en el cas de l’atenció a la ciutadania en els serveis públics, la prestació directa del servei de transport públic, seguretat i emergències.

La validesa de l’acord d’avui queda supeditada a la aprovació de la Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2017 que inclou les mesures de l’acord per a la millora de l’ocupació pública que avui ha referendat la Mesa General de Negociació de les Administracions Públiques, una mesura «que el ministre Montoro hagués pogut evitar clarament, amb l’aprovació d’un decret-llei desvinculat del PGE 2017, però està clar que el ministre s’ha estimat més tenir els interins com a hostatges per forçar a l’aprovació del Pressupost; una jugada política».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xesc, fa mes de 6 anys

El cas d' Extremadura es vergonyos !!!! A prop del 30% son funcionaris ???? Aquest pais no te solucio.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente