algo de nubes
  • Màx: 16.3°
  • Mín: 7.61°
16°

GOB: «És hora que el Consell de Mallorca doni una passa ferma per aturar la destrucció del sòl rústic»

Després que El Pi ahir presentàs una Proposició no de Llei a la Comissió de Medi Ambient del Parlament per tal d'evitar que el Consell pugui augmentar la parcel·la mínima per poder construir al sòl rústic des del GOB creuen que és hora que el Consell de Mallorca doni una passa ferma per aturar la destrucció del sòl rústic.

La urbanització del sòl rústic torna a patir ara una forta envestida, moltes vegades amb llicències d'habitatges que aniran vinculades a la possibilitat de destinar aquests habitatges al lloguer turístic vacacional.

El GOB ha demanat, sense que el Govern hagi fet cas, una moratòria de noves llicències d'habitatges turístics al sòl rústic, i «pel que sabem, al Consell de Mallorca les peticions de cèdules d'habitabilitat i noves llicències al sòl rústic s'ha disparat assolint dades d'abans de la crisi immobiliària». El cas és que el Pla Territorial de Mallorca preveu encara molta possibilitat de creixement de l'edificació dins sòl rústic i des del GOB denuncien no tenir «cap notícia de que el Consell de Mallorca (MÉS a la Presidència i PSOE al capdavant de la Departament de Territori i Infraestructures) ho vulgui aturar o limitar en absolut».

És més, fa unes setmanes el Ple del Consell de Mallorca, a instàncies d'El PI, va aprovar (amb els vots a favor de PP, Ciudadanos, El Pi, MÉS, PSOE i PODEM, és a dir, per unanimitat) no augmentar la parcel·la mínima per poder construir al sòl rústic, és a dir, que continuïn sent els 14.000m2 com fins ara. Segons informa el GOB, «el mateix dia que es presentava la nova proposta del Govern de Llei del Sòl (que com a novetat inclou el sòl rústic) El Pi va defensar una proposició No de Llei a la Comissió de Medi Ambient del Parlament que ha estat aprovada amb els vots de PSOE i PODEMOS, per blindar la parcel·la mínima exigible al sòl rústic i així garantir que NO s'augmenti la protecció del sòl rústic, un fet per nosaltres imprescindible davant les pressions urbanístiques, edificatòries i turístiques que pateix».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ..., fa mes de 7 anys

SÍ: És hora que el Consell de Mallorca faci una passa ferma

NO: És hora que el Consell de Mallorca doni una passa ferma

Valoració:3menosmas
Per A., fa mes de 7 anys

El GOB no s' aturara de pegar garrotades al Govern drl Pacte, fins que no torni governar el PP.
Jo vaig ser sòcia moltíssims d'anys i he acabat donant-me de baixa per mor d"aquesta mala manera de procedir i perquè no vull formar part d' una conspiració a l'ombra.
Per defensar la Natura, hi ha altres associacions ecologistes que fan una bona feina i que vull conèixer.

Valoració:8menosmas
Per Nonamed, fa mes de 7 anys

El que no entenc és què demana el GOB. Si un particular demana llicència per a construir un habitatge en una parcela ubicada en sol rústic i compleix tot el què demana la normativa, no es por prohibir. I si el propietari la vol com a segona residència? I si la vol per llogar-la legalment, qui li pot prohibir, En base a què?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente