muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Més de 4.000 persones participen en la part més reivindicativa de la Diada de Mallorca

Més de 4.000 persones han participat en la manifestació de la Diada de Mallorca organitzada per la Plataforma 31-D i el Bloc d'Unitat Popular, sota el lema 'Per un full de ruta sobiranista' que ha començat a les 18.00 hores d'aquest divendres.

Durant una hora els manifestants han recorregut els carrers Unió, Costa de sa Pols, Sant Miquel i avingudes i no s'ha registrat cap incident.

A banda de la pancarta inicial, hi ha hagut altes pancartes amb lemes com: 'Un poble, una lluita, un futur', 'Per la plena sobirania de Mallorca' o 'Els Països Catalans, nació en marxa. Diferents ritmes, un mateix objectiu'.

Una quinzena de xeremiers han precedit la pancarta inicial i han animat tot el recorregut. El vicepresident del Govern, Biel Barceló, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i els coordinadors de MÉS per Mallorca, Bel Busquets i David Abril i el nou president d'Esquerra, Mateu Matas. Xurí, han encapçalat juntament amb representants de la societat civil com Cristòfol Soler de l'ASM o Maria Antònia Font de l'STEI, la marxa. A les primeres files de la manifestació s'hi ha pogut veure el president de l'OCB (entitat que no participa de la Plataforma) Jaume Mateu, acompanyat del president d'Omnium, Jordi Cuixart.

Bloc d'Unitat Popular

El Bloc d'Unitat Popular ha estat el més nombrós i el més animat. Durant el recorregut, s'ha fet una acció per reclamar l'esbucament del monument de Sa Feixina.

La manifestació ha acabat al Parc de les Estacions. Allà, la glosadora Maribel Servera i Sònia Domenech han llegit els manifests de cada un dels dos blocs. A continuació, la representant de la Assemblea Sobiranista de la Catalunya Nord, Daniela Grau, ha llegit una salutació on s'ha recordat que l'Estat francès oprimeix els catalans del Nord.

Els Germans Martorell han tancat l'acte polític amb la interpretació de La Muixeranga, Els Segadors i La Balanguera.

Festa fins la 1:00

Una vegada finalitzada la part més política i reivindicativa, ha començat la part més festiva. Una immensa ballada popular, conduïda per Al Mayurqa ha encetat les gairebé cinc hores de música i festa. Xarxa ha fet ballar i cantar els més joves i els Pirates Pirats han posat la nota més transgressora i desenfadada d'una festa que ha acabat el dia 31 de desembre. La Dida de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Tià, fa mes de 7 anys


He enviat un correu al Balears dient-los que, si continuaven sense fer res per eliminar les interferències d'aqueixa gentola que havien convertit el Balears en un femer, jo, Tià, i molts d'altres, abandonaríem un diari pel qual havíem fet molt durant anys.

No crec que la presència d'aqueixes males bèsties com el tarat que suplantava el meu nick s'hagi acabat definitivament: sé cert que, a hores d'ara, ja ho tornen provar.

Em deien, els dels Balears, que és difícil i jo ens he retrucat, naturalment, que una vergonya com la que hem viscut i suportat no la permetia cap diari del món que jo no conegués.

S'ha acabat? No ho sé, però el Balears ha demostrat en tot moment una irresponsabilitat impossible d'excusar, i s'ha fet malveure de milers i milers de persones arreu del món.

Si ho han permès pensant que, amb uns espectacles denigrants com els que hem viscut donaven més audiència al diari, jo els vull dir que són uns errats de comptes. Haurà de passar molt de temps perquè jo, i sé certs que molts dels companys, recobrem la confiança que havíem posat en aquest diari.

Ens ha fet empegueir a tots els qui anem amb bona voluntat i estimam el país.

Alerta a tornar-hi, Balears.

Valoració:1menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys


Jas, i ara els correus d'en Tià bord han desaparegut.

Tenc el pressentiment que, de cada vegada, tendrà més difícil la seva tasca estúpida.

Hi tornarà, segur, perquè un psicòpata com ell hi torna una vegada i centenars, però a la fi ho haurà de deixar.

Mentrestant, vos deman que faceu distinció entre en Tià vertader (o sia jo) i aqueixa despulla humana que és en Tià bord.

Valoració:3menosmas
Per tianot, fa mes de 7 anys

¿4.000?. No. 4.000000000000000000000000, si.

Valoració:-1menosmas
Per Guiem, fa mes de 7 anys

Pregunto (foraster? )
Lo, es correcte en català quant es pronom personal no quant es article
Escoltaulo aquest lo es personal, i correcte
Lo sentiu no es correcte , el sentiu si que ho es

Valoració:0menosmas
Per dic, fa mes de 7 anys

@Carme i ,,,,,,,


ha

1 interj. [LC] Expressió usada per a acollir la nova d’una cosa que semblava no poder ésser.
2 interj. [LC] ha! ha! Expressió usada per a indicar satisfacció, triomf.
3 interj. [LC] ha! ha! [o ha! ha! ha!] Expressió usada per a imitar una riallada.

ja

1 1 adv. [LC] Des d’abans, no més tard, d’un temps determinat del passat, present o futur. Quan hi vam arribar, ell ja se n’havia anat. Quan hi arribarem, ell ja deurà ésser fora. Fa dos dies que els el vaig adobar, i ja el tornen a tenir espatllat.
1 2 adv. [LC] Davant d’un verb en present, expressa una acció immediata. Ja vinc! Ja ho fas?
1 3 adv. [LC] Davant d’un verb en futur, expressa la confiança en què una cosa s’esdevindrà. Ja ens veurem. Ja ho faré.
1 4 interj. [LC] Expressió usada, sovint irònicament, per a indicar que ens fem càrrec del que ens diuen, que hi assentim.
2 1 [LC] ja que loc. conj. Del moment que. Ja que en portes, dóna-me’n.
2 2 [LC] ja sia que loc. conj. Encara que.
3 [LC] ja... ja... loc. conj. Introdueix proposicions distributives.


(DIEC2)

Valoració:0menosmas
Per Bon dia i bon any!, fa mes de 7 anys

No alimenteu trolls.

Valoració:3menosmas
Per Carme, fa mes de 7 anys

Cada any vaig a aquesta manifestació. No erem 4000. Faig trobar a faltar gent.
Per altra banda, com sempre, a l'hora de llegir el manifest, molt poc interès per part del públic d'escoltar-lo. Fins hi tot dos dels organitzadors, davora qui el llegia, tot el temps fent ji-ji-ja-ja.
Així ens va....
Malgrat tot, l'any que ve hi tornaré.

Valoració:3menosmas
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Com podeu ser tan beneits es que reis des 4000 mallorquins ara despres de lo que vos ha passat devant es nassos en es Principat?. Fa 10 anys ells eren 4000 i ara s'en van d'aqui a un poc mes de mig any, i no podeu fer res, apart de venir a bramar en es forums de noticies en llengua catalana per intentar fer-mos combregar amb rodes de moli. Au, continuau venguent aqui a practicar sa lectura en llengua catalana que ben aviat vos fara molta mes falta per viure a ca nostra !!. Ah, i continuau mostrant en es que encara pensen que Espanya pot sobreviure amb tots plegats que en realitat no hi ha res que fer, que Espanya sera sempre anti-catalana, feixista i ignorant. Gracis per s'esforç que feis dia a dia a crear independentistes !. Sense voltros no hi arribariem !

Valoració:5menosmas
Per pregunto, fa mes de 7 anys

Guiem: A Barcelona i a la resta de Catalunya,hi ha molts ciutadans que diem "lo nostro" o " lo nostre"
Què és el correcte en Barceloní estandard

Valoració:6menosmas
Per Vos foteu!, fa mes de 7 anys

Cada any va a més i això als fatxes els cou, perquè arribarà un dia, en el que hauran de pagar per tot el msl que han fet i que encara fan, Incloses les males maneres i la falta de principis. Com prr exemple aquest tarat que ens envia a geure com si fóssim cans, és de ficar-se a un lloc que no és per ell ni pels seus, a molestar.Jo no sé si és que són molt dolents ovsi és que tenen el cap trebucat, però a l'interès ja ens haurien posat una querella criminal

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente