algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

#31-D: Els actes de la Diada de Mallorca, poble a poble

Aquests són els actes que, fins ara, s'han convocat amb motiu de la celebració del 31 de desembre com a diada de Mallorca.

Alcúdia

26 de desembre, 19:00 hores, sortida des de davant l'ajuntament, fins a la porta de Sant Sebastià, penjada de l'Estendard, lectura del manifest i cantada de La Balanguera.

Algaida

Xocolatada el 24 de desembre

Andratx

23 de desembre, 19:00 hores, gran combat de picat, al teatre de s'Arracó. Hi participaran Mateu Matas, Xurí, Maribel Servera, Servereta, llorenç cloquell, Màgic Cloquell. Ho presentarà Felip Munar. Ho organitzen els caparrots de s'Arracó i l'Obra Cultural Balear.

Artà

Dijous 29 de desembre, a les 20:30 hores, al Teatre d'Artà. Benvinguda dels xeremiers. Lectura del manifest unitari de l'Obra Cultural Balear. Xocolata amb ensaïmada. Cant de la Balanguera. Concert d'Andreu Vallori, deu anys en solitari. Organitza: Obra Cultural Balear

Binissalem

27 de desembre a les 19:30 hores, a la plaça de l'Esglesia, Feim País amb Llorenç Moyà, lectura del manifest a càrrec de Cantilena, que passarà el relleu a l'Agrupament Escolta Pedra Viva Lectura Poema Llorenç Moyà i en acabar, xocolata per tothom.

Búger

28 de desembre, a les 19:00 hores, al Cine, Festa de l'Estendard amb lesctura del poema La Colcada i mostra de m´úsica i dansa amb els joves de Búger.

31 de desembre, horabaixa, lectura del manifest i amollada de la bandera des de l'ajuntament i cant de La balanguera.

Calvià

Dimarts 27 de desembre, a les 19:00, al forn Vell, carrer major, 39, projecció del documental 'L’autodeterminació damunt la taula', dirigit per Pere Sánchez i presentat pel Cercle Mallorquí de Negocis, a continuació lectura del Manifest, cant de La Balanguera i xocolatada.

Campanet

Dimarts 27 de desembre a les 20:30 a Cas Metge Dolç; penjada de l'Estendard acompanyada dels Xeremiers de Campanet, lectura del Manifest. Conferència 'El 31 de desembre els fonaments de la Mallorca actual' a càrrec de l'historiador Antoni Mas Fornés. Després, xocolatada.

Campos

Dilluns, dia 26 de desembre a les 20:00 hores, XXVII Concert de Sant Esteve. 'Les meves i no tant meves cançons en català' a càrrec del grup Poli Bauçà, Miquel Nigorra i Adrià Pomar, a l'Auditòrium de Campos (Carrer Convent, s/n)

Capdepera

31 de desembre, 12:00 hores, penjada de l'estendard a la torre de sa Boira, parlament de Josep Terrassa i lectura del manifest del 31-D, ho organitzen: OCB, Cap Vermell i Tertulia gabellina i Oriental.

Esporles

Diumenge 18 de desembre, a partir de les 14:00, dinar popular al Centre Cotones d'Esporles. A l'hora de les postres es llegirà un manifest i es cantarà La Balanguera. L'acte és organitzat per l'OCB d’Esporles.

Felanitx

Dimarts, 27 de desembre, carrer sant Alfons (Felanitx), 2'0:30 hores, glosada amb Maribel Servera i Mateu Xurí i concert amb GreSka, Garanya, PD Manex i espectacles de foc.

Inca

Dimarts 27 de desembre, a les 19:00 hores, cercavila des de la plaça de Santa Maria la Major fins a l'Ajuntament acompanyats dels Xeremiers de Selva, lectura del manifest 31-D i del pregó a càrrec d'Andreu Caballero, cant de la Balanguera juntament amb l'Orfeó l'Harpa d'Inca. Finalitzarem la vetllada i encalentirem els ossos amb una xocolatada a ritme del grup Siurell.

Llubí

Diumenge 18 de desembre, a partir de les 19:00 hores a la sala Multifuncional, acte de celebració de la Diada de Mallorca. Presentació de la nova Comissió 31-D de Llubí i dues xerrades. La primera, titulada 'La moció a favor del dret a l'Autodeterminació de l'Ajuntament de Llubí del 1991' a càrrec de Gabriel Alomar. La segona, amb el títol 'Manifestació 31-D a Ciutat: origen i evolució' serà a càrrec de Tomeu Martí i Florit. Una vegada finalitzades les xerrades, es farà una xocolatada.

Llucmajor

28 de desembre, lectura del manifest al Claustre.

Manacor

Acte organitzat per Xitxeros amb Empenta.

Marratxí

Dimarts 3 de gener, 17:30 hores, a ca ses Monges del Pla de na Tesa. Contacontes 'Ramon Llull i la muntanya màgica' i la 'petita història de Ramon Llull' a càrrec de Xisca Mulet, xocolatada i lectura del Manifest. A les 20:00 hores presentació de la 'Plataforma per un finançament just' a càrrec de Pere Sampol.

Montuïri

Dijous 29 de desembre, concert de Vers Endins a les 20:00 hores als baixos de l'Ajuntament, lectura del Manifest i cant de la Balanguera.

Selva - Caimari

28 de desembre, a les 19:00 hores, taula rodona, a l’Església Vella de Caimari. amb la participació de Cristòfol Soler (expresident del Govern) i Lluís Apesteguia (conseller). En acabar, hi haurà una mostra de ball de bot, poesia i combat de gloses. Concurs de coques salades amb premi sorpresa.

Sencelles

Dimarts dia 27 de desembre a les 20:30 hores Conferència '31 de desembre, a la fi Diada de Mallorca' a càrrec de Tomeu Martí, a la llar de la Tercera edat.

Sineu

Dijous 29 de desembre, Gran Diada des de les 10:30 del matí amb gincana,torrada, concert cercavila i Gala popular d'Endavant-OSAN.

A les 19:30 hores a la plaça Sant Marc, lectura Manifest, cant de la Balanguera amb el Cor parroquial, brufam amb cava i coca.

Son Sardina

'La conquesta de Mallorca de 1229 i les seves conseqüències' és el títol de la conferència que pronunciarà aquest dijous, 22 de desembre, l'historiador Antoni Marimon a Son Sardina.

La xerrada, que es farà al casal cultural a partir de les 20:45, s'emmarca dins el seguit d'actes que es fan per celebrar la Diada de Mallorca.

L'acte està organitzat per l'associació de Veïnats de Son Sardina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufet, fa mes de 7 anys

-Ja, ja, ja aquet Tià (impostor) no te remei, com bone mosca collonera aváns el tenía devall i ara la teng demunt meu, menys mal que el seu delirium tremens es cura amb els anys que si no.

Valoració:6menosmas
Per barrufet, fa mes de 7 anys

-Al tanto, la mosca collonera a que am refería avans (era el Tià impostor que estaba devall meu i que l´han retirat , l´altre Tià que també está sote meu es el original amb el cuál te totas las mevas simpatías.- Que consti.

Valoració:7menosmas
Per tuadell, fa mes de 7 anys

Vatúadell a n'el meu poble no fan res, ancara manen els pputes ppepperos,els hi queda un altre fornade i surtiran tots torrats i esppergits per el vent cap a la mar, és hora de posar ses "nansses".

Valoració:8menosmas
Per Guillem, fa mes de 7 anys

Madina Mayurqa..... 1229

Barcelona.................1714

Alepo........................2016

Valoració:-3menosmas
Per Barrufet, fa mes de 7 anys

-Quina mosca collonera que ting abaix meu.

Valoració:10menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys


El 31 de desembre marca el naixement del nostre pa´´is com a tal. En aquella data va començar a existir la poblaci´´o actual del nostre Mallorca.

Abans hi havia hagut musulmans? Molt b´´e, molt interessant, però nom´´es això. Jo no em sent gens ni mica descendent d'aquella gent.

Igual pel que fa a la conquesta castellana d'Andalusia, i portuguesa de l'Algarve.

La història ´´es aix´´i, i els cromanyons varen contribuir a l'extinci´´o dels neandertals, i jo no me'n sent gens culpable. Va succeir, i prou.

I, per molts de bots i xecalines que qualc´´u hi vulga fer, no ho canviarà. Igual com jo, ara com ara, no puc adobar el funcionament dels accents aguts del meu ordinador.

´´Es així, i qui no li agradi, que no en mengi.

Valoració:12menosmas
Per FAIC, fa mes de 7 anys

CAIMARI NO ÉS SELVA!

Valoració:7menosmas
Per barrufet, fa mes de 7 anys

-Com catalá que soc, pero fill de pare mallorquí desitjo que gaudiu al maxim dels áctes previstos a tot arreu.- Vos estím.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente