nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Deu propostes culturals per gaudir del millor cap de setmana

52724

1.Salut i teatre!

  • Invencibles. Aquest és el nom de la proposta teatral del Trui, una sàtira social dirigida per Daniel Veronese que retata la cruesa de les relacions entre persones de diferent status social en una obra còmica elogiada per la crítica. Del 25 al 27 de desembre , 19h i 21h. Trui Teatre.
  • La màgia de la ciència. La companyia TeatrÈmol presenta el seu nou treball de creació, una obra familiar on la ciència s’allunya dels tòpics i se’ns acosta des d’una divertida perspectiva gràcies als experiments dels pallassos. Dissabte 24, 11h. Teatre de Lloseta.

2.Algunes notes musicals

  • Hallelujah! Si vols un Nadal a ritme de Gospel no pots perdre’t aquest recorregut musical des de les cançons espirituals del segle XIX fins les cançons protesta del segle XX amb els 20 artistes de l’Alabama Gospel Choir sobre l’escenari, on temes com Oh Happy Day o Hallelujah. Divendres 23, 21h. Auditòrium de Palma.
  • Concert LA. Fa quatre anys aquesta banda mallorquina va recòrrer festivals com Eurosonic, SXSW o els mítics de Leeds i Reading, on feia 30 anys que no sonava una formació espanyola, una constatació que LA és una de les millors bandes de rock americà a aquest costat de l’Atlàntic i on la banda liderada per Lluis Albert Segura presenta el seu darrer treball, From the city to the Ocean side.  Divendres 23, 20h. Teatre Principal de Palma.
  • El cant de la sibil·la. Declarat Bé d’Interès Cultural Immaterial per la UNESCO el 2010, el cant de la Sibil·la és un dels pocs exemples vius del folklore medieval que només perviu a Mallorca i a l’Alguer, tot i que als darrers anys s’ha recuperat arreu dels Païssos Catalans. Representada per un personatge femení o un nen, relata el judici final apocalíptic, tot i que el ritual té arrels paganes. Dissabte 24, 23h. La Seu (Palma)

  • Cap Pela. Ja han passat dues dècades del naixement d’aquesta formació vocal, una de les més considerades per tot Europa que versionen a capela temes del pop-rock i bandes sonores de clàssics del 7è Art. El proper diumenge 25 a les 20h,  l’Auditori de Manacor es vesteix de gala per rebre el repertori de nadales tradicionals i universals cantades a capela al darrer treball discogràfic del grup: Happy Christmas. Diumenge 25, 20h. Auditori de Manacor.

3.Món i cinema

  • Projecció Angel-A. El Cineclub universitari continua amb el cicle de cinema fantàstic i en aquesta ocació viatgen fins a França amb aquest film del 2005 dirigit per Luc Besson que desenvolupa la trama quan André descobreix que no és l’únic que vol suïcidar-se: al seu costat, una jove està per prendre la mateixa decisió. Divendres 23, 19.45h. Sa Riera (UIB)
  • Art in the 21st Century. Es Baluard projecte una sèrie de documentals sobre l’art al segle XXI, on es mostra als artistes treballant en primera persona i mostrant el poder de l’art per alterar la manera en la que veiem i estem al món. La primera entrega, aquest divendres 23 de desembre amb ‘Documentales de Chicago, amb les històries de Nick Cave, Theaster Gates, Barbara Kasten i Chris Ware. Divendres 23, . Es Baluard (Palma).

4.Gloses, visites i cafè

  • Portes obertes a Son Fornés. El Museu Arqueològic de Son Fornés celebra una jornada de portes obertes per visitar el museu, un molí fariner del segle XVIII,  així com el jaciment arqueològic i una exposició que abraça el període talaiòtic, posttalaiòtic, clàssic i medieval. Diumenge 25, 10h. Museu Arqueològic de Son Fornés (Montuïri)
  • Combat de Picat. El proper divendres 23, tres grans del món del glosat es donen cita a Andratx per sorprendre’ns amb aquest combat de picat, amb la participació de Mateu” Xurí”, Maribel “ Servereta” , “Màgic Cloquell” i amb Felip Munar com a presentador.

5.Espectacles

  • Artefactes musicals.El músic i actor Tomàs Picornell presenta aquest original espectacle musical en el que construirà instruments de corda, vent i percusió demostrant que amb imaginació i material reciclat es poden construir tot tipus d’instruments. Divendres 23, 12h. Biblioteca Municipal de Fornalutx.
  • Frozen. El dia de Nadal, la sala d’Artà acull el musical més fresc de Rafel Brunet: Frozen, la història de la Reina del Gel i de la seva germana Anna que farà les delícies de petits i grans, un espectacle amb dotxe actors sobre l’escenari, projeccions en 3D i efectes de llum, so i visuals. Diumenge 25, 20h. Teatre d’Artà.

6.Pels més cinèfils

  • Assassins Creed. El cineasta Justin Kurzel adapta el videojoc homònim en aquesta pel·lícula on, gràcies a una tecnologia que permet tornar als records genètics, Callum Lynch reviu les aventures del seu avantpassat Aguilar i descobreix una misteriosa organització secreta: els Assassins, que s’enfrontaran a la poderosa organització dels Templaris. Amb Michael Fassbender i Marion Cotillard com intèrprets principals.
  • Les innocentes. Agost de 1945, Varsòvia. La metgessa Mathilde Beaulieu arriba a un monestir per garantir la repatriació dels presoners francesos ferits, però quan arriba descobreix que gran part de les germanes del convent estan embarassades i han estat violades per els tropes de l’Exèrcit Vermell després d’acabar la II Guerra Mundial. La directora Anna Fontaine firma aquesta pel·lícula, una història real.
  • Canta! Buster Moon és un koala que regenta un teatre al qual estima amb passió, sap que el seu somni està a punt de desaparèixer i només té una oportunitat de mantenir-lo: produr el concurs de cant més gegant del món. El cineasta Gareth Jennings dirigeix aquesta divertida pel·lícula d’animació produïda per Illumination Entertainment.

7.Aires eivissencs

  • VIII Sobrassada Rock. L’associació Ca Sa Majora organitza la vuitena edició de l’esperat Sobrassada Rock, aquesta vegada amb molt de swing per ballar als millors ritmes i moltes sorpreses. Divendres 23, 21.30h. Sant Josep de sa Talaia.
  • Tastavins. Sant Agustí acull aques concurs de vins d’el·laboració pròpia en la vuitena edició de la iniciativa. Divendres 23, 20.30h. Sant Agustí
  • Riuland. Espectacle dirigit als més petits de casa, amb l’actuació del mag Albert i del Pare Noel, organitzat per Shows Ibiza. Dissabte 24, 12h. Teatre Espanya (Santa Eulària)

  1. Per Formentera

  • Mercat de Nadal. Mostra de productes artesans fusionada amb la música en viu a càrrec d’artistes locals. Diumenge 25, 11h. Sant Francesc.

  • Exposició col·lectiva nadalenca. Mostra de les peces dels artistes locals, com Celia Jiménez, Jorge Traverso, Robert P.Hawkins o Aaron Keydar. Divendres 23, 18h. Sala d’exposicions (Ajuntament Vell).
  1. A Menorca

  • Nit de Tributs. Willy & The Poorboys són una banda de tribut de la mítica Creedence Clearwater Revival, amb temes com ‘Have you ever seen the rain’ o ‘Fortunate song’ sonaran fort, i els ja coneguts The Binigaus Band agafaran el relleu per versionar Queen i el genial Elvis Preasley. Una nit de rock en majúscules! Divendres 23, 23h. Poliesportiu Municipal d’Alaior.

  • Melilotus en concert. Els Melilotus tornen als escenaris amb els temes del seu nou treball discogràfic, Dama, en un concert on rememoraran versions de grups incombustibles com Pink Floyd, Yes o King Crimson. Divendres 23, 23h. Pub Dylan (Ferreries)

10.I per la setmana que ve

Primers actes prevists per la celebració de la Festa de l’Estendard, la festivitat cívica més antiga d’Europa que data del segle XIII. Els actes començen el 27 de desembre a les 20.30 amb la projecció a Calvià del documental ‘L’autodeterminació damunt la taula’, dirigit per Pere Sánchez; el concert el proper 29 de desembre del grup Vers Endins a Montuïri o el cercavila per Inca a ritme dels Xeremiers de Selva.Més informació: www.ocb.cat

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.