algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

El Grup Blanquerna reivindica Llull i Xirinacs a Randa

Una trentena de persones han assistit a l’acte en homenatge a Llull i Xirinacs. | dBalears

El Grup Blanquerna ha celebrat aquest dissabte al santuari de Cura a Randa un emotiu homenatge a Ramon Llull i Lluís Maria Xirinacs. Una trentena de persones han assistit a l’acte que ha comptat amb les intervencions de l’historiador Pere Fullana i el diputat de la CUP, Carles Riera.

Fullana ha parlat de la significació de Randa per a Ramon Llull i l’obra del doctor il·luminat. A més ha destacat que el nom de Randa va servir a Xirinacs per donar nom a l’escola política que va fundar. Finalment, ha destacat que Randa és el nom d’una de les revistes d’estudis històrics més importants dels Països Catalans.

Per part seva, Riera ha reiterat que la figura de Xirinacs ha estat un referent i inspirador de moltes persones que actualment participen en el procés sobiranista de Catalunya. També ha destacat la seva vessant de filòsof creador d’un pensament pel qual queden encara molts d’anys per aconseguir valorar amb la seva amplitud.  

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Josep Miquel, fa mes de 7 anys

Queda evidentment clar qui es gentuça. Aquests comentaris just son propis de canalles descerebrats, ni ha que mai arribaran a persones. Esta ben malalt i el pitjor es que no te remei. Algún dia en un dels seus delirium tremens es pasarà de rosca i jo personalment el denunciarè davant el jutjat. Fomentar l'odi es veu que no sap que es un delicte. Be com ho ha de sebre un insignificant no-ningú?

Valoració:3menosmas
Per La veritat, fa mes de 7 anys

Jaume II va planejar junt amb el rei de França una croada contra el Regne d'Aragó. Com que el francès va morir i el seu descendent no va voler continuar pel mateix camí, se va haver d'enfrontar ell tot sol en contra del seu germà i va perdre.
Genocida ell, que va empènyer cap a la mort a centenars de mallorquins, deixant llavors desamparades a a les vidues, als fills i també als desconhortats a pares i mares.
Però aquesta història, contada malament aposta, els va molt bé als feixistes d'extrema dreta per posar mal entre mallorquins i catalans.
S'aprofiten de que moltes generacions no varen estudiar mai la Història nostra i en canvi estudiaven la de Castella, per que facilita enganar a la genti i que s'ho cregui. Ara bé, que un historiador sigui capaç d'utilitzar la seva llicència per ensenyar, per contar aquestes mentides i que la gent confii en que és la veritat, es un motiu de sobra per inhabilitar-lo per l'exercici de la seva carrera. Però aquests feixistes, no se conformen enganant a la gent, no. Encara s'atreveixen a dir que a les escoles públiques s'adoctrinen els infants.
Ès possible mejor perversio? Com així els consenten aquests abusos?

Valoració:14menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 7 anys

Lo d'aquest animalet d'aglà que es fa dir Salvador (i també yuan, i boss-ot, i algún altre nom mes) ja no es just cosa d'estar trabucat, ara pel que diu ja també si afegeix esser un misserable, per dir el que diu del Sr. Xirinachs, al que a mes ni coneix ni te la mes mínima idea del que va fer o deixar de fer. Aixó just ho pot fer un canalla trabucat i amb un odi malaltis consecuencia de eser lo que en mallorquí es diu un no-ningú. Que seguesqui fent aixó es algo indigne i demostratiu de que de persona no en te absolutament res. Aquesta es la gentuça que sobra de per aquí.

Valoració:7menosmas
Per Falta de respecte cap a la gent senzilla, fa mes de 7 anys

Canviar la Història, perquè els més ignorants s'empàssin una ideologia molts s pics poc recomanable, hauria de tipificar-se com a delicte, com ja ho és a tots els països civilitzats. I si aqueixa falsificació resulta que és obra de persones cultes, l'agravant encara hauria de ser major, ja que representa un menyspreu cap aqueixes persones que no han pogut tenir una formació extensa i a les que enganen, sense cap tipus de respecte.

Valoració:3menosmas
Per BAH!, fa mes de 7 anys

I tu com ho saps a això que dius, Salvador? T'ho va confessar ell abans de morir?
Sabeu si enlloc de repartir els vostres dies, llegint pàgines d"extrema fatxa i fent el diàleg impossible entre els que no som com voltros, no estarieu tan amargats i també estarieu més sans anireu més "coriosos".

Valoració:6menosmas
Per yuan, fa mes de 7 anys

Uy.. han borrado mi comentario.. pero no se piede borrar el patetismo de la foto.. parece la corte de los milagros ..jajaja

Valoració:0menosmas
Per R.Monner, fa mes de 7 anys

Avui es trolls caspaÑols s´han llevat d´hora i han fet feina en esta pàgina....

Valoració:8menosmas
Per Quinsdois, fa mes de 7 anys

Això que escriu aquest tal " Toniet"a qualsevol altre país d'Europa, seria motiu d'empresonament per delicte de falsificació de la Història.
I escriure disbarats sense cap ni peus no és delicte, però si un motiu per avergonyir-se, si és que s'en té de vergonya, és clar.

Valoració:5menosmas
Per Pensador, fa mes de 7 anys

Qualque cosa no va bé. Blanquerna, en el meu temps, era un grup de joves per defensar la llengua i el país.

Valoració:-8menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

lladre,

segons

"En Toniet".

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente