algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Govern denuncia que l'Estat espanyol vol «restar autogovern» amb la impugnació a certs articles de la llei AIA

Vicenç Vidal als estudis d'Ona Mediterrània.

L'Estat espanyol ha convidat les Illes Balears a conciliar la llei d'Avaluació d'Impacte Ambiental (AIA), aprovada el juliol al Parlament i en vigor des del mes d'agost passat.

Es tracta d'un tràmit previ a la impugnació de certs articles de la normativa davant el Tribunal Constitucional. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal; el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, i el president de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, Antoni Alorda han explicat els punts en els quals hi ha divergències entre ambdues administracions i han marcat la postura del Govern espanyol.

Alorda ha recordat que el motiu de la llei és l'adaptació a la norma estatal bàsica, que és «molt centralista però que permet cert marge de maniobra». Un fet que s'hauria d'haver duit a terme la legislatura passada, concretament el 2014.
Les matèries concretes objecte de discrepància són els plans i programes exclosos d'avaluació, l'article 26, el 28, el 33, els annexos i la disposició final segona, que modifica la LECO, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental.

Per la seva banda, el conseller ha insistit que la llei «defensa els interessos de les Balears» i que s'ha adaptat la normativa estatal a la «realitat insular».
Finalment han informat que tots aquests aspectes es tractaran en una reunió entre ambdues administracions que encara no té data de celebració tot i que s'ha de dur a terme amb certa celeritat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Per clarificar, fa mes de 7 anys

Pel que sembla, el Conseller argumenta que la modificació de la LECO deriva d'una errada en el PORN de la Serra de Tramuntana. En aquest cas, procedeix rectificar l'errada, sense que sigui necessària la modifcació de la LECO.

Valoració:1menosmas
Per M, fa mes de 7 anys

Supòs, que se pot denunciar al govern d'Espanya per invadir les competències de les comunitats autònomes. O només es pot fer quan és a la inversa ?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente