muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín:
10°

El PI proposa reduir la pobresa energètica

Els diputats del PI al Parlament, Melià, Font i Sureda, a la imatge.

Premsa PI

El grup parlamentari del PI (Proposta Per Les Illes Balears) registra una Proposició No de Llei amb la finalitat que el Govern adopti mesures per pal·liar i reduir la pobresa energètica en els habitatges en situació de vulnerabilitat de les Illes Balears.

Josep Melià ha explicat que ja existeix una normativa europea que estableix que les administracions han de garantir un sumnistrament mínim per preservar la dignitat humana en situacions vulnerables però “necessitam un marc legal autonòmic”. La llei defineix la situació de vulnerabilitat de les famílies, ja sigui “per renda, per situacions socials determinades, per famílies nombroses… Era necessari definir la situació de vulnerabilitat”.

A més, s’estableixen mesures per pal·liar i reduir la pobresa energètica i per establir totes les actuacions encaminades a disminuir els efectes immediats, així com el nombre de persones que la pateixen. “Les adminsitracions hauran de fer front al pagament del subministrament, o part del pagament, depenent de la situació”, ha explicat el diputat. “Però les empreses subministradores també tendran l’obligació d’informar abans de procedir a qualsevol tall de subministre”, ha afegit.

El PI confia que aquesta llei que ja ha estat registrada rebi l’informe favorable del Govern i sigui presa en consideració amb el suport dels diferents grups parlamentaris per tal que sigui una realitat, i una ajuda efetiva, dins el 2017.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.