nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

GOB: «Les modificacions en l'autopista Llucmajor-Campos volen maquillar un model insostenible»

El GOB demana als partits que formen govern amb el PSOE al Consell, Podem i MÉS que no avalin aquest projecte destructor i que siguin coherents amb el seu discurs

El Consell de Mallorca preveu l'inici de les obres del polèmic projecte de l'autopista Llucmajor-Campos el pròxim gener del 2017. En aquest sentit el GOB assegura que la modificació del projecte del Consell de Mallorca «és igualment inassumible».

El passat mes de setembre, la consellera de Territori, Mercedes Garrido, presentà la modificació plantejada per tal d'impulsar definitivament el projecte de prolongació de l'autopista Palma-Llucmajor fins a Campos.
Amb les modificacions, parlen de «desdoblament» en comptes d'autopista, es preveu la reducció de mitjaneres, fer passos soterrats i, en definitiva, «reduir» el consum del territori. Així i tot, es continua donant resposta a una manera d'entendre la mobilitat a Mallorca que continua «sacrificant» el territori per a infraestructures pensades per donar resposta al parc de vehicles (privats i de lloguer) que envaeixen Mallorca, especialment els mesos d'estiu; han assenyalat des del GOB.

No s'han acceptat les al·legacions del GOB

El GOB ha denunciat que, tot i que la consellera digué que s'acceptaren totes les al·legacions del GOB, al seu entendre «és una manera de falsejar la realitat per evitar conflicte». Des del GOB expliquen que presentaren al·legacions al projecte presentat pel Partit Popular que demanaven la retirada del projecte a partir dels seus impactes.
Així, critiquen que el Consell diu haver acceptat les al·legacions presentades pel GOB perquè ha intentat «minimitzar» els impactes que des del GOB es denunciaven i obviaven, per tant, la seva retirada.

NO més grans infraestructures viàries

Des del GOB recorden que el projecte Llucmajor-Campos implica reprendre un projecte polèmic que fa quinze anys va generar una important oposició i mobilització social. Aquest projecte ja fou motiu d'una intensa campanya de mobilització social que va aconseguir l'aturada del projecte el 1999, amb prop de 25.000 al·legacions. A més el traçat proposat continua implicant greus impactes i un elevat consum de territori.

En aquesta línia asseguren que el projecte, malgrat el «maquillatge», té la clara intenció de continuar amb un model de mobilitat insostenible, que prioritza el transport privat per carretera, obviant la possibilitat de cercar propostes realment innovadores d'altres maneres d'entendre la mobilitat, solucionant així un problema derivat de la mala planificació territorial que ha generat uns brutals creixements urbanístics als nuclis costaners del migjorn (Cala d'Or, Cala Figuera, Cala Santanyí, s'Almunia, sa Colònia de Sant Jordi o sa Ràpita) o de l'interior (les urbanitzacions fantasma de Campos: Dalt sa Ràpita, sa Vinyola o El Paraíso). Per això, insten a prendre solucions que no siguin «les mateixes respostes de sempre».

Davant tot això, el GOB demana als partits que formen govern amb el PSOE al Consell, Podem i MÉS que no avalin aquest projecte destructor i que siguin coherents amb el seu discurs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

Per cert, que aquesta autovia que es fa per entregues segueix quasi passa a passa es traçat de s'antiga línia fèrria Palma-Llucmajor-Santanyí i d'allò que es tracta és de recuperar sa xarxa ferroviària que es turisme ha rebentada

Valoració:3menosmas
Per *, fa mes de 7 anys

Por una vez estoy de acuerdo con el grupo no-sé-qué.

Sobran todos los coches, empezando por el mio. Asunto arreglado.

Hay que eliminar carreteras y volver al gasógeno.

Valoració:-2menosmas
Per I doncs jo també, fa mes de 7 anys

I doncs jo també deixaré de votar, ni Podemos ni Més. No estic afiliada a cap banda, però vot i com que la política lingüística d'aquest govern em sembla una presa de pèl i no em parlem la política "ecologista", votaré l'abstenció.

Valoració:-1menosmas
Per I doncs, fa mes de 7 anys

Jo m'estic qustionant donar-me de baixa del GOB, després de més de trenta anys de soci. I si el PP ensuma i se frega les mans, amb aquesta propaganda que li fa el GOB al Govern progressista, no es mereixen que els donem més el nostre suport, que supòs els hi donera el PP en agraïment. Per ajudar al medi ambient, ho podem fet a través altres associacions ecologistes que tenguin més coneixement.

Valoració:1menosmas
Per Enric, fa mes de 7 anys


Les carreteres són necessàries. Una cosa és fer desbarats i l'altra és evitar una via on cada any moren 100 persones. Per una vegada que els inútils de l'esquerra fan qualque cosa bé i els ho criticau...

Valoració:-6menosmas
Per Margalida, fa mes de 7 anys

Efectivament, el PP ja ensuma perquè els progres que diuen que governen fan desastres. Endavant GOB i gràcies pel vostre seny que ens permet mantenir l'esperança.

Valoració:7menosmas
Per NO anam, fa mes de 7 anys

El pp ja ensuma.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente