cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Es dispara la demanda d'habitatges a les Balears

El 42 % dels compradors són estrangers

El 2016 s'han construït prop de 1.000 pisos nous per una demanda d'un mercat d'habitatge nou que oscil·li entre els 2.000 i els 2.500 immobles en l'arxipèlag balear. Això significa que a les Balears es construeix un habitatge per cada 1.000 habitants.

A més, el mercat immobiliari balear va registrar una xifra de volum de negoci d'1.668 milions d'euros en el primer semestre de 2016 sent un dels que presenta major dinamisme de tot el territori estatal a causa de l'atracció turística de l'arxipèlag i l'alt nivell adquisitiu dels estrangers residents. De fet, el 42 % dels habitatges són adquirits per estrangers, la qual cosa converteix a les Balears en el territori en el qual aquest sector de la població té major pes al mercat residencial.

I és que l'elevada demanda està generant un augment exponencial del preu del sòl urbà. En els municipis de més de 50.000 habitants el preu mitjà és de 292,1 euros per metre quadrat, mentre que les Balears són la tercera regió amb major preu en aconseguir els 373,3 euros, gairebé 100 euros més per metre quadrat.

«Amb la nostra arribada a les Illes Balears volem afrontar el repte de saber integrar en un sol mercat immobiliari l'elevada demanda residencial amb una oferta que doni resposta a les necessitats dels residents» assenyala Emiliano Bermúdez, Sotsdirector General i Responsable de l'Àrea de Franquícia de Donpiso.

En un moment de màxima acceleració del mercat, el sector de la construcció tracta de donar resposta a les necessitats que genera aquest augment de la demanda. En aquest sentit, la concessió de visats d'obra nova va augmentar fins a un 77 % interanual a les illes d'Eivissa i Formentera durant els primers sis mesos de l'any.

Un mercat que bat rècords

En aquest context, Donpiso ha obert a Palma el seu nou centre a les Balears, al Carrer Aragó 192. Al capdavant del centre hi haurà Diego Picasarri, nou delegat de franquícies a les Balears i Responsable de l'expansió de la signatura a les illes amb una llarga trajectòria professional en el sector immobiliari.

Balears és el territori on més ha crescut el preu de l'habitatge respecte al 2015, amb un augment del 9,6 %, més de 7 punts per sobre de la mitjana estatal, que es queda en un 2,4 %. De fet, Eivissa és la segona ciutat més cara de l'Estat espanyol, amb un preu mitjà per metre quadrat de 2.594,5 euros, només superada per Sant Sebastià, i per davant de Sant Cugat del Vallés, Barcelona, Madrid i Getxo, localitats en les quals Donpiso ja té presència consolidada.

«El mercat immobiliari balear presenta unes condicions excepcionals tant per l'elevada demanda de béns immobiliaris com per la gran influència del turisme. A més, l'elevat percentatge de residents estrangers comporta conèixer les particularitats i necessitats d'aquest mercat», afirma Diego Picasarri, nou delegat de franquícies a Balears i Responsable de l'expansió de la signatura a les illes.

D'altra banda, des de 1987 la urbanització de la costa a les Balears ha crescut un 43 % en els dos quilòmetres més propers al mar. Aquest percentatge s'eleva fins a a el 49 % d'increment si es consideren els deu primers quilòmetres de franja costanera. En aquest sentit, les illes disposen d'1.428 quilòmetres de costa, 205 dels quals ja registraven una alta taxa d'edificació en 1987. En aquests moments ja són 260 els quilòmetres urbanitzats en primera línia de mar.

«Obrir el nou centre Donpiso per a les Balears a Palma és un pas clau en el nostre procés d'expansió de la nostra xarxa d'oficines i possibilitarà noves obertures a curt termini una vegada ens hàgim consolidat al mercat», indica Jordi Matas, Director d'Expansió de l'Àrea de Franquícia.

La signatura de noves hipoteques per a la compra d'immobles a les Balears també va augmentar un 41,4 % en 2015 en relació a l'any anterior, fins a les 8.300, la qual cosa suposa el major increment registrat entre les comunitats autònomes. A més, els residents de l'arxipèlag balear són, amb una valoració de 8,63, són els que major satisfacció mostren amb el seu habitatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.