algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

EU afirma que les previsions d’augment de la població de les Balears són «esfereïdores»

Creuen que cada vegada es fa és més urgent la necessitat de posar límits al creixement

Juanjo Martínez, coordinador d'EU, a la imatge. | Ultima Hora

L’estudi que, per encàrrec del Govern, ha fet Andreu Sansó, catedràtic d’economia aplicada de la UIB, és xocant. Segons els seus càlculs, pel 2030 podria haver-hi al conjunt de les Illes una població de 2 milions i mig de persones en temporada alta, comptant residents i turistes, si es continua amb la tendència actual i no es produeixen fets extraordinaris que reduïssin l’entrada de turistes. La densitat poblacional seria molt similar a la dels països més poblats del sud-est asiàtic.

«Si en aquests moments ja patim una gran saturació, si les nostres infraestructures bàsiques estan desbordades i no donen abast, si el nostre territori pateix una degradació que sembla imparable, és evident que no podem continuar amb la mateixa tendència i que és molt urgent un canvi de rumb, un nou model econòmic i territorial que impedeixi arribar a aquesta situació catastròfica» consideren des d'Esquerra Unida.

Per a EU no és moment de debatre sobre quina és la capacitat màxima d’acollida, quan, a parer seu «és evident que hem superat tots els límits raonables». «No ens podem permetre perdre més temps, sinó que hem d’actuar decididament per introduir límits i evitar la continuïtat d’un creixement desbordat que, ara per ara, està fora de control»

«És necessari decretar una moratòria sobre noves places turístiques, tant les hoteleres com les extrahoteleres i s’ha de combatre la proliferació de l’oferta turística no regulada o directament il·legal. Les places hoteleres o els apartaments turístics legals tenen una certa estabilitat, amb creixements limitats, però no para de créixer l’oferta d’habitatges turístics tant en sòl rústic (habitatges vacacionals aïllats) com en àrees urbanes residencials, allà on cada vegada hi ha més pisos turístics, que generen greus problemes de convivència i tenen una incidència molt negativa sobre la disponibilitat i el preu del lloguer de pisos» conclouen des de la direció de la formació progressista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per per avall, fa mes de 7 anys

Si el se largara, aliviaría un poco el panorama. No queremos turistas, pero si ecotasas y tasas sin eco.

Valoració:-6menosmas
Per Catastròfe., fa mes de 7 anys

Pots estar segur!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente