algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Presentació dels guardons 'Turisme SOSterrible'

Presentació Premis 'Turisme SOSterrible'

En el marc de la cerimònia dels guardons 'Turisme Sostenible' organitzada pel Govern i l'Agència Balear de Turisme, es celebraren els premis 'Turisme SOSterrible'. Una iniciativa que va néixer de les Jornades 'Ciutat és de qui l'habita, no de qui la visita'. Els premis 'Turisme SOSterrible' foren una resposta contra la «hipocresia» que el lliurament d'aquests guardons representa, tenint en compte la situació límit que estan patint les Illes, després d'una temporada turística marcada per la massificació i l'impacte negatiu del turisme.

El text dels premis 'Turisme SOSterrible' és el següent:

Premi al turisme Insostenible-Biel Barceló


Per primera vegada en la història turística tenim un conseller que es defineix com a nacionalista, socialista i ecologista. El problema però és que també es considera progressista i deu seu per això que la seva visió de turisme sostenible és el de no voler decréixer turísticament i seguir amb la línia de batre contínuament rècords d'arribada de turistes. O sigui, rècords d'insostenibilitat ecològica i social.A més, amb aquest premi també volem reconèixer la poca vergonya del conseller Barceló alhora d'aprovar la concessió d'uns premis turístics, idò ja fa estona que la gran majoria d'empreses ja tenen uns bons premis cada any quan veuen com puja la seva balança de beneficis. Per més Inri sabem que un d'aquests premis txaxi-piruli que ha concedit és per l'empresa Robinson, responsable de la construcció d'un hotel il·legal a damunt les penyes, ben devora la mar a Portocolom.


Premi a la innovació del negoci turístic


Pere Muñoz és un personatge que ha estat fundador de Joves per la Llengua, regidor de Palma pel PSM i un històric dirigent de l'esquerra nacionalista mallorquina. Alhora però, com a bon progressista també és empresari. I com a bon empresari s'ha sabut relacionar molt bé i actualment gestiona una empresa juntament amb l'exregidor del PP de Palma Rafel Duran, la qual té la concessió del pàrquing de Lluc. A més, el seu amic coral, l'actual conseller de turisme, Gabriel Barceló, el va nomenar director de l'Agència del Turisme Balear i amb el bon sou que cobra no ha tengut altra brillant idea que organitzar uns premis turístics.


Premi al major desastre mediambiental


Al Fons d'Inversió sobirà de Qatar i a l'hotelera americana Park Hyatt per destrossar amb els seus milions els baixos del puig Negre de Canyamel i convertir-lo en un hotel de luxe per a rics i en un insult a la dignitat dels mallorquins. Consideren l'horrorosa construcció com a «Villa Mallorquina». Al batlle de Capdepera Rafel Fernández per defensar i alabar aquesta destrossa. I, a l'anterior Govern Balear, per donar-li la qualificació d'inversió d'interès autonòmic.

Premi al major repartiment de la riquesa turística


A Miquel Ensenyat, dirigent de Més i president del Consell de Mallorca, per defensar el lloguer vacacional com una activitat econòmica que reparteix la riquesa que deixen els turistes de cotxe de lloguer i massificació de cales verges, entre els propietaris de xalets i pisos. Els especuladors de tota la vida i els aprofitats d'ara.
Premi a Imma de Benito

Per ser una fidel defensora del poderós lobby hoteler balear, un sector que ha destrossat les illes, que ens ha explotat i que mai han tengut consideració per aquesta terra, només si en poden guanyar doblers.
Premi a les anònimes mans que pintaren contra el turisme

Oh, admirades mans que pintareu les parets de Ciutat per expressar quatre veritats ben dites. Vos que emprenyareu tant als que tant ens emprenyen. Alabades siau.

Premi a tota una carrera-Honoris Causa per al PPSOE

Premi actor revelació


PODEM i Aurora Jhardi per mantenir les terrasses del born.


Premi a les 'Kelly's'


Per ser unes valentes dones. Per aguantar tanta explotació laboral, tanta imposició masclista i tanta poca consideració pels turistes que tant caguen i pixen aquí. Gràcies per organitzar-vos, lluitar i batallar.


Premi al 'Tot Inclòs'


Perquè volem ens volem parèixer en els altres certàmens (cinema, literatura, esport, etc.). Per això, per no ser menys, ens donarem un premi a nosaltres mateixos. Perquè sí, perquè els concursos són així i nosaltres som així d'orgullosos, prepotents i pedants. Perquè qualque dia volem pertànyer a la intel·lectualitat, a l'elit.

 

També podeu veure el vídeo dels premis 'Turisme SOSterrible'

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 7 anys

vaja una banda de il·luminats i somia truites.

Valoració:5menosmas
Per Pere, fa mes de 7 anys

La nova gurú és na Margalida Ramis.

Per primera vegada li fan cas i no té escrúpols en carregar-se qui sigui pe sortir a la foto.

Valoració:6menosmas
Per beneitarrostenibles, fa mes de 7 anys

Qui és el responsable d'aquesta entrega de premis?
Està empegueït de donar la cara?
No m'estranya.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente