algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Les joventuts del PP de Palma critiquen «la tornada a la immersió lingüística»

Noves Generacions del PP de Palma ha criticat la «regressió» en matèria lingüística en l'inici de l'actual curs escolar, amb una «dràstica» reducció dels continguts en anglès i la creació de «traves que, en la pràctica, impossibiliten als pares la lliure elecció de llengua en el primer ensenyament».

En un comunicat, l'organització juvenil ha recriminat que «es tracta d'un retorn al passat en perjudici de les oportunitats dels nostres estudiants i a contracorrent de la normalitat europea». De la mateixa manera, lamenta l'autorització de llibres de text amb contingut polític.

A aquesta polèmica, afegeixen des de NNGG, se suma la retallada en assistents per a nins amb necessitats especials, la «incertesa» dels interins i «la tornada a la immersió» lingüística.

Arran de la «polèmica» per un llibre de text autoritzat per la Conselleria d'Educació «en el qual es critica obertament la gestió de la passada legislatura i s'enalteix a l'actual govern», l'organització fa un balanç «negatiu i molt crític» de l'inici de curs en els col·legis de Palma.

Uns col·legis «afectats com en la resta d'illes per la improvisació i unes formes que deixen en evidència que el consens és només una postura que acaba quan s'apaguen els focus».

Els joves del PP de Palma han destacat que, «a més de la politització dels continguts, ens preocupa la insensibilitat de la Conselleria amb la reducció dels assistents per a alumnes amb necessitats especials, amb excuses que freguen l'insult», en referència al director general d'Innovació, Jaume Ribas, que «justifica la retallada a evitar la dependència dels alumnes d'aquests recursos».

Per a l'organització es tracta «d'unes declaracions impròpies de la mateixa esquerra que enarbora la bandera de la igualtat d'oportunitats, però que la nega amb falses excuses en la gestió».

Finalment, els joves del PP han demanat al conseller Martí March i a la regidora d'Educació, Susana Moll, «una millor coordinació en la millora de les infraestructures educatives de Palma per evitar que centres de la ciutat comencin el curs en barracons».

«L'educació hauria de ser una mica més que un eslògan que l'esquerra treu del calaix en les campanyes electorals per tornar a amagar-lo una vegada són a les institucions», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

15h 30', 19-9-2016: IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys

Jo per mi, gadellons, no heu entès quina és la meva tasca en aquesta xarxa que hem llançat a l'espai. Jo vaig fer la primera feina, de pocs dies (ja vos he dit que és molt fàcil). Després, ja es tracta d'un feed-back. Jo només m'he d'ocupar d'enviar a unes vint adreces els correus rebuts al Balears que trob interessants. I res pus. Rarament mir com es va estenent: adesiara un copet d'ull, i prou.

I això és tot: és un mecanisme d'autoalimentació (ara dic en català allò que primer he dit en anglès, que fa més internacional. Tot plegat, ja m'ha fuit de les mans: ara només ho he d'alimentar, i prest aturaré la meva feina, perquè altres persones prendran el meu relleu i jo em dedicaré a altres coses. Auestes persones es limitaran (es limiten, ara ja) a revisar sovint el Balears, queés el biòtop dels Biodramines, Salvadors, Yuans, ¿?s, Mallorquines, i altres nicks que aniran sorgint, amb el ben entès que es tracta de repeticions perquè tothom qui hi participa és conscient que sou uns malfeiners ineptes, moguts només per unes fòbies ara ja conegudes d'una gentada.

Valoració:1menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys


I ara vos penseu, gadellons, que em dedicaré a fer una selecció entre els milers (milers, sí) de comentaris a propòsit de vosaltres que volen per l'espai cibernètic? A mi només me n'arriben una part petita. Si m'hi hagués de dedicar, no em bastarien vint-i-quatre hores cada dia.

Si tanta de raó teniu, si tan atractiva és la vostra argumentació, per què no feis com nosaltres feim? Per ventura així milions de persones apreciarien una mica més Espanya, que massa ho ha de mester davant el descrèdit en què està davant tot el món.

O no sou conscients que Espanya és la riota universal?
Mirau la premsa internacional, en lloc d'estar-vos tot el temps mirant-vos el vostre llombrígol espanyol.

Jo me'n fot bé, de les vostres opinions: són les opinions internacionals sobre vosaltres, que m'interessen.

I després, la meva feina no és estar al vostre servei

Valoració:1menosmas
Per Frank N,Stein & Dr.A.Cula, fa mes de 7 anys

Les llengües regionals continuaran estant a França en situació d’inferioritat respecte a la llengua oficial. I és que l’Assemblea francesa va rebujar aquesta setmana la Llei de llengües regionals, presentada pel diputat bretó Paul Molac. La proposició de llei reclamava fomentar l’ensenyament de llengües no oficials de l’estat (català, occità, basc, cors, bretó, flamenc i alsacià) i la presència d’aquestes llengües en l’espai públic i els mitjans de comunicació.

Valoració:0menosmas
Per Emigrante, fa mes de 7 anys

Según @Tiá:

eres español = odias al catalán.

Partiendo de esa premisa, imaginad lo acertado de la conclusión,

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Sr.Tià : Si esos comentarios son tan jugosos como dice vd. tenemos derecho a conocerlos, así nos divertiremos todos y viva la pachanga y olé.

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys

Joan,

Jo sí que entenc l'odi d'aquesta genteta a la nostra llengua: és que són espanyols.

Com deia una criada forastera, "donde esté el espanyol que se quiten los demàs".

Per això i altres cosetes la varen engegar, i se n'hagué de tornar a passar fam a Espanya.

Fort!

Tià

P.S.: en lleure, avui vespre o demà, vos informaré de la marxa de la nostra xarxa mundial de denúncia del feixistum espanyolista. Ja ha fet la volta al món. I en manco d'una setmana.

Els Salvadors, Biodramines, Yuans, Mallorquines, etc., en bragues davant tothom. Els comentaris són d'allò més sucosos.

Valoració:4menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

15h 30', 16-9-2016: IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:4menosmas
Per Frank N,Stein & Dr.A.Cula, fa mes de 7 anys

Acord del Consell regional de Sardenya per introduir la llengua sarda dins les escoles. Així ho va avançar el diari occità Jornalet, que informa que malgrat un estatut d’autonomia vigent des de 1948 i una llei del 1997 que defensa la identitat cultural i lingüística insular, fins ara l’ensenyament és íntegrament en italià.

És per això que el Consell Regional de Sardenya ha proposat una esmena a la llei de 1997, segons la qual a partir del curs 2015-2016 a l’educació infantil, i un any més tard també a primària i secundària, s’introduirà el sard a l’ensenyament, no només com a assignatura sinó també com a llengua vehicular de disciplines no lingüístiques.

Les universitats formaran els docents necessaris mitjançant uns convenis negociats amb el govern autonòmic, que destinarà tres milions d’euros a l’ensenyament de la llengua durant els tres anys vinents i haurà d’editar manuals escolars.

Tot i que aquesta esmena representa un pas endavant per a la llengua sarda, l’ensenyament en la llengua pròpia del país serà completament voluntari i els pares hauran de fer una petició expressa.

Valoració:-1menosmas
Per Frank N,Stein & Dr.A.Cula, fa mes de 7 anys

Les ràdios franceses rebutgen emetre un 4% de música en occità. Consideren que no han d’ajustar-se a cap quota per promoure aquesta llengua. Aquestaproposta, que fixa en un 4% l’emissió de música en occità, la recull elprojecte de llei sobre igualtat. Aquest esborrany recull que “les obres musicals interpretades per una llengua regional d’ús a França constitueixen, com a mínim, un 4% de la proporció d’obres musicals”.

Per això, ara les ràdios franceses han engegat una campanya per intentar evitar aquesta regulació. Consideren que no es pot “obligar a escoltar cançons en occità”.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente