algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern puntuarà les condicions laborals per adjudicar les obres del tren fins a Manacor

Les condicions socials puntuaran al concurs d’electrificació del tren fins a Manacor. | E.P

El director general de Mobilitat i Transport, Jaume Mateu, ha explicat aquest dijous que les empreses que optin a executar les obres d'electrificació del tren des de l'estació Enllaç fins a Manacor hauran de complir també clàusules socials i laborals, a més de les tècniques i econòmiques pròpies d'aquest tipus de concursos públics.

Condicions que puntuen

En roda de premsa, Mateu ha explicat que les empreses interessades a realitzar obres, actualment en licitació, hauran de fer front a determinades condicions, com respectar «els drets laborals i la qualitat en l'ocupació dels treballadors», potenciar «la integració de la plantilla de persones amb discapacitat», comptar amb «un pla d'igualtat entre homes i dones», promoure «la inserció laboral de persones amb dificultats d'accés al mercat laboral», complir amb «criteris ètics» i demostrar «transparència i justícia fiscal».

En aquest sentit, es puntuaran «les ofertes que millorin les condicions laborals i salarials establertes a l'Estatut dels treballadors o al conveni del sector respectiu» o «la subcontractació de personal a través d'empreses d'inserció».

Alguns dels requisits

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat també exigirà el compliment de determinats requisits, com «abonar als treballadors el salari durant els cinc primers dies de cada mes» o l'obligació de «tributar a l'Estat espanyol», quedant prohibida la contractació d'empreses que «tinguin el seu domicili a paradisos fiscals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I encara protestaran perque costa doblers, fa mes de 7 anys

Ja és ben trist, que s´hagi de refer un traçat ferroviari que era nou, perquè un president que se ensava ser un monarca absolutista, el va manar desfer, ja que a ell no l´interessava. Se li hauria de fer pagar a ell les obres.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente