nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
18°

'Caixa de Música' serà la nova seu de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears

Mateu i Noguera signen la concessió amb el director general de Cultura, Jaume Gomila, la gerent de l'OSIB, Mar Rescalvo i el director artístic Pablo Mielgo. | CAIB

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, i el tinent de batle de l'Àrea Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, han signat aquest dimecres la concessió, per part de l'Ajuntament de Palma, dels terrenys on s'ubicarà la futura seu de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Les obres es realitzaran durant el 2017.

Carrer Brotat

Es tracta de la parcel·la 1-11A, ubicada al carrer Brotat, amb una mida de 2.898 m2, en la qual ja s'ha realitzat un projecte per al nou edifici.

Caixa de Música per assajos i activitats culturals pel barri

La concessió compromet a complir amb la construcció d'un centre anomenat 'Caixa de Música' com a seu de la Fundació, destinat a albergar tant els assajos de l'orquestra com els concerts extraordinaris, així com la realització d'esdeveniments culturals amb el compromís de generar activitats destinades a fomentar la participació de la gent del barri de l'entorn i dels grups musicals de la ciutat.

Ubicació estratègica

El tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, ha remarcat que la ubicació dels terrenys «resulta un lloc estratègic en relació a l'oferta cultural que s'impulsarà amb la programació d'activitats culturals al nou espai, revifant la visa social i cultural dels barris que l'envolten, Llevant i La Soledat».

Dos milions d'euros de Fundatur

Per altra banda, la consellera Ruth Mateu ha agraït «la implicació total des del primer dia de l'Ajuntament per fer els tràmits necessaris per a aquesta cessió i la feina de l'Orquestra, així com de Fundatur, per l'aportació de dos milions d'euros».

El director artístic, Pablo Mielgo, ha assegurat que no podrien rebre millor notícia que veure com els tràmits per aixecar la Caixa de Música segueixin endavant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.