cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

El PP considera «elitista» el nou Decret de Llengües Estrangeres

El PP considera que el Decret de Llengües Estrangeres, aprovat divendres passat pel Consell de Govern, és «elitista» i que «només mira pels interessos d'aquells ciutadans que poden escollir què educació volen para els seus fills».

En una roda de premsa celebrada aquest matí, la portaveu del PP en el Parlament, Margalida Prohens, ha dit que «les famílies que tenen més recursos cercaran vies perquè els seus fills puguin estudiar i aprendre anglès» amb la finalitat de «competir en igualtat d'oportunitats al mercat laboral», però que «les famílies que no s'ho puguin permetre estaran en desigualtat de condicions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

Mentrestant (16h, 27-7-2016) IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.

Valoració:2menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

feixista,

segons

"Racisme catalanista".

Valoració:2menosmas
Per Racisme catalanista, fa mes de 7 anys

TIL si
Feixisme pancatalanista NO

Valoració:-3menosmas
Per Racisme foraster, fa mes de 7 anys

Els elitistes sou els fatxes forasters franquistes del PP, que voleu que el darrer foraster o sudaca que desembarca a Mallorca tengui, ignorant el mallorquí i xerrant només foraster, més drets que els mallorquins de raça, que fa vuit-cents anys que som en aquesta terra nostra.

Valoració:8menosmas
Per mallorquin, fa mes de 7 anys

@ lort

yo creo que surte efecto, vaya que si surte no veas como surte, ni te lo imaginas, por cierto no es provocación es pura y simple realidad aunque no guste a los que no ven más allá de sus nasus.

Valoració:0menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:4menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 7 anys

CATALUÑA DESOYE AL JUEZ Y DEJAA ARAGÓN SIN LOS TESOROS DE SIJENA.
LA GENERALIDAD APROBARÁ HOY LA DEVOLUCIÓN DE 53 PIEZAS, LAS DE MENOR VALOR, Y EL EJECUTIVO ARAGONÉS PEDIRÁ HOY LA INCAUTACIÓN URGENTE DE LAS 97 OBRAS RECLAMADAS.

Valoració:0menosmas
Per A si?, fa mes de 7 anys

Elitista és ser mallorquí (o menorquí o eivissenc o formenterer) i parlar als fills en Castellà, perquè parlin sense accet. Elitista o gonella mossó.

Valoració:8menosmas
Per Xesc, fa mes de 7 anys

Demostrem, a aquests que escriuen aquí en espanyol, que la llengua inútil i innecessària, dins del nostre territori lingüístic, és la forastera i no -com ells voldrien- la catalana. Col·laborem a llur adaptació al nostre país fent-los imprescindible el català. Facem com si no entenguéssim la llengua dels seus comentaris.

Valoració:6menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 7 anys

Qué raro que el PP i la srta. PPePPis estiguin en contra de l'elitisme, si vos heu anat carregant els drets de la classe treballadora i le classe mitja perque no poguessin accedir-hi amb igualdad de condicions als fills dels poderosos, aquesta sra. du ses sebates girades de peu, i es "quefes" li estireran ses orellas per anar contra els privilegis de la burgesía.
Mos haurá tornat roig el PPepperus Balearicus????
A confós l'élite amb desnonats, és perdal d'es general.
Salut i republica.



Salut i una bona republica vos fería anar vius.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente