algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

El GOB dóna la benvinguda a l'impost turístic, però lamenta «que no sigui una Ecotaxa»

El GOB ha presentat aquest divendres un comunicat explicant que si bé celebra l'inici del cobrament de l'impost de turisme sostenible, adverteix del perill de la inversió en la desestacionalització i promoció de noves modalitats de turisme.

D'aquesta manera explica que invertir en projectes per fomentar el turisme, encara que sigui d'hivern o "sostenible", sense plantejar limitacions de turistes/any és un suïcidi i més ara, precisament, que estam vivint una temporada «record» que incidirà greument en els problemes d'abastiment d'aigua, de saturació automobilística, de massificació de platges i, per descomptat, de desaparició accelerada dels espais naturals.

De manera que l'impost de turisme sostenible és ja una realitat, però el GOB, assegura, és també una oportunitat perduda d'implantar un impost de vocació ecològica. «Tenim un impost amb vocació turística que perillosament (malgrat s'esmentin en primer terme els projectes ambientals) preveu el finançament de projectes de foment de la desestacionalització, creació i activació de productes turístics i promoció del turisme sostenible i de temporada baixa i això és directament incompatible amb la "sostenibilitat" que pretén».

Des del GOB insisteixen que l'impost hauria de ser "ecotaxa", i hauria de servir per rebaixar el vector de pressió socio-ambiental derivat de l'allau de turistes, és a dir, rebaixar nombre de turistes (d'hivern o estiu, consumeixen també recursos), places d'allotjament i capacitat de les infraestructures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.