algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

L’STEI defensa l’estabilitat dels funcionaris interins i dels llocs de treball

L’STEI ha defensat aquest dissabte l’estabilitat dels funcionaris interins i dels llocs de treball a Educació. | Arxiu

L’STEI ha defensat aquest dissabte l’estabilitat dels funcionaris interins i dels llocs de treball a Educació. A la Mesa Sectorial d’aquesta setmana, s’han aprovat les bases generals del procediment de selecció de personal funcionari interí pels propers cursos 2016-2017 i 2017-2018, tal com reclamava el sindicat.

Segons l’STEI, l’única referència que queda del curs 2018-2019, és el compromís de negociar un nou barem més equilibrat entre la formació i l’experiència docent prèvia i d’establir mecanismes que permetin l’estabilitat del professorat als centres educatius.

Segons ha informat el sindicat, les normes establertes són les següents:

Procediment contradictori
Desapareix definitivament

Oposicions
La vinculació entre les oposicions i les llistes també desapareix a la redacció final d’aquestes bases.

Baremació
La redacció definitiva només parla d’un barem equilibrat i s’ha eliminat qualsevol menció a incloure les oposicions com un nou ítem a baremar. Per l’STEI, els barems ha de ponderar l’experiència docent i la formació.

Tutorització
Es mantén a 30 dies al mateix centre. S’inclou l’avaluació de la tutorització que, en els casos desfavorables haurà de comptar amb un informe de la direcció del centre avalat pel departament d’inspecció educativa, a tal efecte la directora general de personal docent ha d’emetre una resolució que es negociarà a la mesa sectorial i en la qual el sindicat ha reclamat que es garanteixin tots els drets a les persones objecte d’aquest informe, amb assessors de les organitzacions sindicals.

 Ara bé, malgrat això, Segons el sindicat encara hi ha algunes qüestions que no són recollides a la redacció definitiva i que l’STEI continuarà negociant amb la possibilitat que es recullin a les convocatòries específiques.Són, entre d’altres:

  • Adjudicacions cremallera. És a dir, la possibilitat d’intercalar places de diferents cossos a l’adjudicació de places.
  • La reserva de llocs de feina a la llista a places reservades per a persones amb discapacitat. En aquest punt reclamen un tractament similar a les persones majors de 55 anys i amb més de 10 anys d’experiència docent
  • Equiparació dels drets dels funcionaris interins als dels funcionaris de carrera (assumptes propis, serveis especials…)
  • Possibilitat d’avançar el cobrament de l’estiu dels interins amb 165 dies de feina, previst pel 2018 a l’acord Marc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per interina, fa mes de 8 anys

@Miquel Pou
Cert Miquel, jo mateixa som una de les afectades i que vaig interposar el contenciós-administratiu que vàrem guanyar i que ha obert la porta a tants altres interins que no es varen voler banyar el cul quan era hora. Per cert, amb el servei jurídic del meu sindicat, que és l'STEI.
Gràcies per recordar-nos-ho, però potser no ets la persona més adequada per parlar-ne...

Valoració:-12menosmas
Per docenta, fa mes de 8 anys

Els afiliats més veterans de l'STEI solem veure que, quqn es fa una millora en l'estabilitat dels interins o s'avança en l'equiparació amb els funcionaris de carrera, aquests ultims solem dir "només pensen amb els interins". I quan es reivindica la figura del funcionari de carrer, els interins se senten arraconats.
I no en parlem de les condicions dels treballadors de l'escola concertada i cooperativa!

En fi...

Valoració:-7menosmas
Per pere, fa mes de 8 anys

Perdonau que m'hi fiqui però aquesta persona que parla dels interins amb zero punts no sap del que parla o, pitjor, parla amb mala fe.

Valoració:-10menosmas
Per Fum, fa mes de 8 anys

Això és vendre fum. Als interins mai ens han tingut en compte, especialment aquest sindicat.

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

¿Han canviat la definició de funcionari interí?
Sempre han tengut els mateixos drets que els de oposició. La seva funció era ocupar interinaments llocs buits que no estaven ocupats.

Per exemple, un funcionari interí seria un president de govern, un batle, etc.

Valoració:0menosmas
Per IIII, fa mes de 8 anys

Abans de preocupar-se tant pels docents de la concertada, que només Déu sap com els han seleccionat, valdria més que se preocupassin pels interins, que son empleats públics.

Valoració:7menosmas
Per Quelitas, fa mes de 8 anys

@Miquel Pou
gràcies a l'STEI, els interins cobraran TOTS els sexennis dia 1 de setembre de 2016
@Pocavergonyes
Qui xerra de merda és perquè en du la boca plena. Ets un fantasma Uuuuuuuuuuhhh

Valoració:-16menosmas
Per Pocavergonyes, fa mes de 8 anys

L'STEI??? El mateix sindicat que va signar amb el PP el Pacte d'Estabilitat per a Interins, al que varen accedir gent amb zero punts i quedaren fora altres amb més de vint anys d'experiència??? Els interins no volem ni sentir parlar d'aquest sindicat.

Valoració:2menosmas
Per Miquel Pou, fa mes de 8 anys

I del sexenni que se deu als interins més antics, amb efecte retroactiu i sentència judicial ferma, ni mutis.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente