muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
14°

Front comú entre les Balears i el País Valencià per «trencar l’status quo espanyol»

Imatge de la trobada d'aquest dilluns entre representants dels governs balear i valencià | CAIB

La presidenta del Govern balear, al costat del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns durant la cimera que han mantingut a Palma que faran un «front comú» per «trencar l'status quo espanyol» que ha provocat que els ciutadans de les dues comunitats «tinguin el pitjor finançament per càpita».

Davant els mitjans de comunicació, Armengol ha dit que aquest dilluns s'ha establert l'Acord del Consolat de Mar amb el qual ambdues comunitats iniciaran «un marc de diàleg i col·laboració bilateral» per lluitar per «objectius comuns» com «el finançament autonòmic, l'economia o cultural», així com altres qüestions.

«Trencar l’status quo espanyol» que ha situat els ciutadans de les dues comunitats autònomes en els pitjor finançats i amb una i amb la infradotació més baixa de l’Estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xec, fa mes de 7 anys

Conclusió mirant es comentaris:

Es gonelles no volen millorar es finançament. Per què, si no, es dedicarien a desviar s'atenció en una notícia com aquesta?

No sé per què no me sorprèn...

Valoració:3menosmas
Per I doncs, fa mes de 7 anys

Quina pena que a Mallorca hi hagi gent tan inculta!
Però encara és més trist, que aquests ignorants se pensin saber molt i que venguin per aquí, a "explicar-nos com funcionen les llengües", per acabar insultant-nos sense to ni so.

Valoració:7menosmas
Per Pere, fa mes de 7 anys

OCCITÀ = Català

PANCATALANISME = LLADRES DE SA CULTURA DETS ALTRES

Valoració:-6menosmas
Per Miquel, fa mes de 7 anys

Ja era hora que comencesiu a obrir els ulls,els intoxicadors espanyols han fet molt be la seva feina,per això tindreu una llarga tasca per devant,pero sino defalliu ho aconseguireu,nosaltres us esperarem amb els braços oberts.

Valoració:11menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

@Foner Vermell:
Tots aquests són "lladres i assassins de sa cultura dets altres" ?

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.

Valoració:8menosmas
Per Pere, fa mes de 7 anys

OCCITÀ = Català

PANCATALANISME = LLADRES DE SA CULTURA DETS ALTRES

Valoració:-14menosmas
Per IIII, fa mes de 7 anys

Han entrat quests dos moscards brunzint i dient dois sobre la Llengua, i estan desviant el tema del fòrum, que és el baix finançament que patim i la grandiosa quantitat de doblers que donam a Espanya.
Se la saben molt llarga, és la seva feina.

Valoració:16menosmas
Per Fomer Vermell, fa mes de 7 anys

I si sa separació de filologia i política és impossible quan parlam de definir amb precisió ses fronteres lingüístiques entre llengües veïnades geogràficament, ¿què podem dir de sa decisió de denominar-les d'una determinada manera? ¿És ciència o és política? ¿És ciència o és política decidir si s'article baleàric s'ha d'emprar o no a IB3?

Això es pancatalanisme .. Lladres i assassins de sa cultura dets altres

Valoració:-15menosmas
Per IIII, fa mes de 7 anys

No hi ha traïdor més gran, que el traïdor al seu propi poble, a la seva pròpia cultura, als seus propis paisans, que vol esquarterar la seva llengua per tal de fer-la desaparèixer, que odia la seva pròpia cultura, que falsifica la pròpia Història i que s´estima més que els guanys nostros, se gaudesquin a Castella o a Extremadura.
Si almenys fóssiu valents i anéssiu donant la cara, expressant el que de veritat voleu, que és fer unes Balears completament castellanes, no serieu tan menyspreables.

Valoració:15menosmas
Per Marga, fa mes de 7 anys

¿Quins eren aquests membres que, cinc anys abans que s'aprovàs s'Estatut d'Autonomia de 1983 que va sancionar es català com sa llengua de Balears, varen esser designats per assessorar es polítics d'UCD en qüestions lingüístiques i que, naturalment, marcaren ses pautes a seguir de s'història lingüística més recent des nostro arxipèlag?
Ets elegits varen esser Aina Moll, s'eivissenc Bernat Joan (ERC), Josep Lluís Carod-Rovira (ERC) i Miquel Pueyo (polític d'ERC que arribà a esser Secretari General de Política Lingüística a la Generalitat de Catalunya).
Això sí que explica moltes coses, moltes més que sa discutible repoblació catalana de Mallorca.

PANCATALANISME = LLADRES de SA NOSTRA CULTURA BALEAR

ARRUIX .. LLADRES..,!!

Valoració:-20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente