algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Govern recomana participar en programes de prevenció del càncer i recorda que una tercera part es poden prevenir

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, la Direcció General de Salut Pública i Participació es fa ressò de les paraules del secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, qui destaca que «una tercera part dels càncers es pot prevenir i altres tipus es poden curar amb un tractament i un diagnòstic precoç». Així mateix, anima la població a participar en els programes i les activitats dirigits a prevenir el càncer.
Així doncs, Salut Pública vol aprofitar aquesta data per recordar alguns dels recursos en marxa per lluitar contra el càncer, com ara el programa contra el tabaquisme; el de promoció de l’alimentació saludable i la vida activa; iniciatives per al foment de la lactància materna; el programes de vacunacions i de detecció precoç del càncer de mama; el de còlon i recte, i el de prevenció de càncer de cèrvix.
En relació amb les mesures individuals que contribueixen a la prevenció d’aquesta malaltia, el Codi europeu contra el càncer indica:
No fumeu. No consumiu cap tipus de tabac.
Feis de ca vostra una llar sense fum. Donau suport a les polítiques antitabac en el vostre lloc de feina.
Manteniu un pes saludable.
Feis exercici cada dia. Limitau el temps que passau asseguts.
Menjau saludablement:
-Consumiu una gran quantitat de cereals integrals, llegums, fruita i verdura.
-Limitau els aliments amb un alt contingut calòric (rics en sucre o greix) i evitau les begudes ensucrades.
-Evitau la carn processada; limitau el consum de carn vermella i d’aliments amb molta sal.
Limitau el consum d’alcohol, tot i que la millor prevenció és evitar les begudes alcohòliques.
Evitau una exposició excessiva al sol, sobretot en els infants. Utilitzau protecció solar. No faceu servir cabines de raigs UVA.
A la feina, protegiu-vos de les substàncies cancerígenes complint les instruccions de la normativa de protecció de la salut i la seguretat laboral.
Si estau exposat a la radiació procedent d’alts nivells naturals de radó en el vostre domicili, adoptau les mesures necessàries per reduir-los.
Per a les dones:
L’alletament matern redueix el risc de càncer de la mare. Si podeu, alletau el vostre fill.

La teràpia hormonal substitutiva (THS) augmenta el risc de determinats tipus de càncer. Limitau-ne l’ús.Assegurau-vos que els vostres fills participen en programes de vacunació contra: l’hepatitis B (nadons) i el virus del papil·loma humà (VPH) (les nines)

Participau en programes organitzats de cribratge de càncer: colorectal (homes i dones); de mama (dones); de coll uterí (dones)

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.