algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 10.65°
11°

Santiago destitueix la directora d'Es Pinaret i crearà 64 places noves

La consellera d'Afers Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha anunciat la destitució de la directora d'Es Pinaret, Maite Albarado, i la substitució per Bernat Vidal perquè «amb les actuals circumstàncies necessitàvem canvis de persones físiques per liderar la situació».

Durant la compareixença voluntària al Parlament a conseqüència de la mort d'un intern a Es Pinaret el 14 d'octubre passat, Santiago ha explicat que haurien pogut actuar «assenyalant un responsable», però que varen preferir «analitzar la situació».

Segons ha assenyalat, vol esperar els informes policials de manera que, «si hi ha hagut negligències administratives, hi haurà responsabilitats». En relació amb el canvi de director, ha apuntat que calia un canvi «i els canvis de lideratge són importants».

A més, ha advocat per no «interferir» en la investigació policial i ha indicat que, quan en tinguin els resultats, es decidirà «si farem una investigació administrativa».

Fer una investigació de caràcter administratiu, ha dit, «podria interpretar-se com una intromissió», ha declarat abans de destacar els mitjans «superiors» amb què compta la Policia. «Si hi ha responsables tècnics o polítics la investigació ho determinarà», ha afegit.

Durant la compareixença, Santiago ha avançat que el nou director d'Es Pinaret serà Bernat Vidal, psicòleg que fa deu anys que és al centre i a qui coneix «molt bé». Segons ha dit, es tracta d'una persona reconeguda pels seus companys que pot liderar els canvis prevists.

D'altra banda, Santiago ha qualificat de «greu error» que es construís una altra llar a Es Pinaret tot i que la zona ja estava «saturada». A més, s'ha preguntat com és possible que funcionàs tant de temps «sense sistema antiincendis».

Reforma de Es Pinaret

Santiago ha anunciat que entre 2016 i 2018 s'ampliaran les places d'Es Pinaret (64 més). Segons ha dit, es remodelaran dues llars per any i es farà un disseny tipus, on s'inclouran espais com el d'atenció a les famílies, el de les visites a menors o una sortida diferenciada entre els treballadors i els joves.

Un altre dels canvis que es duran a terme serà el sistema de detecció del foc ja que actualment és «obsolet i fàcil de manipular». A més, es dissenyarà un pla de formació contínua i s'efectuaran més contractacions fins al desembre —11 educadors i un psicòleg— i la plantilla s'ampliarà un 20 per cent al gener; a més, es crearà la figura del coordinador de centres i coordinador tècnic, una plaça que estava dotada però que no s'emprava.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 8 anys

Idò, el que passa es que els delinqüents juvenil fan el que volen, fins i tot sexe amb alguns membres del personal femení de moral distreta i poc professional, per posar-ho suau perquè publiquin aquest comentari. Res, quasi un “resort” 5 estrelles, tot inclòs, fins i tot les practiques amoroses amb menors d’edat. Vergonyós i molt lamentable que, així i tot, s’acabés amb un succeït tant tràgic , però, no obstant, llargament anunciat, no ho hem d’oblidar. Fan ganes de riure que la llei no permetia que registrin els interns (tots ells delinqüents en menor o major grau) com si es tractes de personal diplomàtic passant unes duanes. Son delinqüents de tot tipus (ho repeteixo per si algun polític encara no ho sap) i, per tant, els seus drets constitucionals no poden ser els mateixos que els d'un ciutadà honrat, malgrat es tracti de menors. Aquesta llei es un despropòsit. No penso que na Fina pugui fer gaire cosa canviant el personal; crec amb la bona intenció que hi posa però no servirà de gaire. Si no es canvia la llei, tornarem a veure mes del mateix, perquè el problema de fons es mantindrà intacte i aquí la senyora Consellera peca d’idealisme i per ventura no sap veure que Es Pinaret no es una escola de bressol. M’agradaria equivocar-me i que tot anés com una seda, però, fins ara, ja hem vist massa vegades sa mateixa pel·lícula, amb finals distints, però sempre desagradables.

Valoració:3menosmas
Per Miquel, fa mes de 8 anys

Què va passar? Que ha provocat aquestos fets? Gràcies

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente